901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika

Pijanemu vozniku zasegli avtomobil

Piše: R.K.

Čas objave:
17.06.2022 12:04

Policisti PU Novo mesto so včeraj obravnavali osem prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami, pijanemu vozniku brez vozniškega dovoljenja so zasegli avtomobil, obravnavali so vlom v skladiščne prostore v Straži in poškodbe na kombiniranem vozilu v Žužemberku ter na osebnem vozilu v Trebnjem.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali osem prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami. Lažje sta bila poškodovana 71-letna voznica, ki je v Koroški vasi domnevno zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljala po brežini navzdol ter 28-letni voznik, ki je iz podobnih razlogov trčil v
zaščitno ograjo v Selah pri Dobovi. Prisotnosti alkohola pri obeh poškodovanih policisti niso ugotovili.

Pijanemu vozniku brez vozniške zasegli avtomobil 

Krški policisti so v petek, nekaj minut po polnoči, zaradi nezanesljive in hitre vožnje z modrimi lučmi in sireno ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki ni kazal pretirane želje po sodelovanju. Uspeli so ga ustaviti na Hočevarjevem trgu. V postopku so ugotovili, da 24-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, za nameček pa je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,71 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kaznovan bo za več prekrškov iz področja varnosti cestnega prometa, avtomobil pa so mu zasegli.

Vlomi in tatvine 

Policisti iz Dolenjskih Toplic so opravili ogled kraja vloma v skladiščne prostore v Straži. Po prvih ugotovitvah so storilci v zadnjih dveh dneh na silo vstopili v skladišče ter odnesli za nekaj tisoč evrov različnih električnih in drugih vodnikov, v lasti ljubljanskega podjetja. V Žužemberku pa so opravili ogled poškodovanega kombiniranega vozila – neznanec je van zmetal kamenje in opeke ter tako na vozilu povzročil za okoli tri tisoč evrov škode.

Na Golievem trgu v Trebnjem so v noči iz srede na četrtek razbili zadnje steklo na parkiranem osebnem avtomobilu italijanskih tablic. Lastniku so naredili za vsaj petsto evrov škode.

Mejne zadeve in tujci

Brežiški policisti so iz srede na četrtek prijeli petnajst tujcev, ki so na nezakonit način prišli v Slovenijo. V torek zvečer so v Bukošku prijeli dva državljana Turčije in tri državljane Iraka. V Patrulja Slovenske vojske, ki je pomagala policiji pri nadziranju državne meje, je v četrtek ob pol
šestih zjutraj v Rigoncah opazila državljana Maroka, ki je mejo prestopil izven mejnega prehoda. Tujca so prijeli in v postopek prevzeli policisti. V Slovenski vasi in Brezju pri Veliki Dolini so v sredo dopoldne prijeli devet državljanov Burundije. Posredovali so tudi reševalci, saj je ena od žensk potrebovala zdravniško oskrbo.

V četrtek dopoldne so v Ponikvah pri Brežicah policisti prijeli po šest državljanov Indije in Pakistana ter dva državljana Pakistana. Novomeški policisti so v četrtek, nekaj pred enajsto uro dopoldne, na vlaku, ki je v Novo mesto pripeljal iz Črnomlja, prijeli tri državljane Iraka. Na
železniški postaji Dobova so v petkovih zgodnjih urah prijeli štiri državljane Kube.

Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.