IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Kronika Maribor

Po državi hišne preiskave. Tudi v Novem mestu.

Piše: STA

Čas objave:
09.11.2021 12:32

Kriminalisti so danes zjutraj po državi začeli izvajati operativne aktivnosti na območju več policijskih uprav v preiskavi kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete, so sporočili iz Policijske uprave Maribor. Pridržana sta dva osumljenca. Več informacij bo znano popoldne, ko bo pred mariborsko policijsko upravo izjava za javnost.

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije mariborske policijske uprave so danes zjutraj skupaj s kriminalisti policijskih uprav Ljubljana, Celje, Novo mesto, Murska Sobota, Kranj, in Nova Gorica začeli z izvajanjem operativnih aktivnosti na območju več policijskih uprav. Na podlagi sodnih odredb izvajajo več hišnih preiskav zasebnih in poslovnih prostorov ter osebnih in tovornih vozil. Iščejo dokaze o storitvi kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic z elementi korupcije.

Predkazenski postopek poteka zoper večje število osumljenih oseb, pridržana pa sta dva osumljenca, so navedli na Policijski upravi Maribor in dodali, da predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

V zvezi s čim tečejo preiskave, za zdaj ni znano, več bo znanega popoldne. Ob 14. uri je namreč sklicana izjava za javnost vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Bena Megliča.