franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Pobegli povzročitelj nesreče v Novem mestu pod vplivom alkohola

Piše: R.K.

Čas objave:
03.01.2023 13:32

Policistu PU Novo mesto so med minulimi prazniki obravnavali več prometnih nesreč, ki jim je botroval alkohol, pri eni pa je bila kriva neprilagojena hitrost.

Pobegli povzročitelj nesreče v Novem mestu pod vplivom alkohola

30. 12. okoli 17. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na območju Broda (PP Novo mesto), kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v drugo vozilo in pobegnil s kraja nesreče. Policisti PP Novo mesto so se takoj odzvali in na podlagi opisa vozila pobeglega voznika izsledili in ustavili v Ločni. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 59-letni voznik iz Hrvaške, ki je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v avtomobil 38-letnega voznika. V nesreči ni bil
nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,56 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, vozilo izločili iz prometa in mu zaradi kršitev izrekli globo v višini 1600 evrov. Prepovedi vožnje ni upošteval, saj so ga nekaj po 21. uri v Novem mestu ponovno ustavili. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in mu zasegli avtomobil Dacia duster. O kršitvah so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola tudi povzročitelja nesreč v Brežicah in pri Čatežu

Brežiški policisti so bili 2. 1. nekaj pred 18. uro obveščeni o prometni nesreči v Brežicah. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 39-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v avtomobil 18-letnega voznika. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so povzročitelju odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,79 miligramov alkohola. 18-letna potnica iz vozila 18-letnega voznika se je v nesreči lažje poškodovala. Povzročitelju
so policisti odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zoper njega bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

2. 1. nekaj pred 18. uro so je zgodila prometna nesreča na cesti med Malo Loko in Čatežem. Policisti PP Trebnje so ugotovili, da je 70-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je imel v litru izdihanega zraka 0,46 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov mu bodo izdali plačilni nalog.

Voznik lažje poškodovan

30. 12. nekaj pred 22. uro se je zgodila prometna nesreča na območju Vrbine. Policisti PP Krško so opravili ogled in ugotovili, da je 20-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu policisti izdali plačilni nalog.