pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika Vahta/Novo mesto

Počilo na 'dolenjki' in v Zalogu pri Škocjanu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.10.2015 08:28

Nekaj po pol osmi uri zjutraj se je na dolenjski avtocesti zgodila prometna nesreča, v kateri se je ena oseba huje telesno poškodovala. Osebno vozilo in traktor pa sta okoli osme ure trčila tudi v Zalogu pri Škocjanu. 31-letna povzročiteljica nesreče in 70-letni traktorist sta se lažje poškodovala.

Kot so sporočili iz novomeške Policijske uprave se je nesreča na dolenjski avtocesti zgodila okoli 7.30 ure, in sicer med priključkoma Novo mesto – vzhod in priključkom Kronovo v smeri proti Obrežju. Po prvih ugotovitvah policistov je 68-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v odbojno in betonsko ograjo in se z vozilom prevrnil. Voznika in 65-letno potnico so reševalci odpeljali v bolnišnico, so še sporočili iz PU NM in dodali, da se je ena oseba v nesreči huje poškodovala.

Ob 8.15 uri se je prometna nesreča zgodila tudi v Zalogu pri Škocjanu. V nesreči sta bila udeležena traktor in osebno vozilo. Kot so sporočili iz PU NM so policisti opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 31-letna voznica osebnega avtomobila, ki je v križišču nepravilno prehitevala voznika kmetijskega traktorja. Voznica je s prednjim delom vozila trčila v zadnji del traktorja, ki je v križišču zavijal levo. Povzročiteljica nesreče in 70-letni voznik kmetijskega traktorja sta se v nesreči lažje poškodovala.

Kot so še sporočili novomeški policisti se je danes od 5. do 14. ure na območju Policijske uprave Novo mesto zgodilo devet prometnih nesreč, dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Poleg že omenjenih so bili o prometni nesreči med Križajem in Kostanjevico na Krki obveščeni ob 12.18. Po prvih informacijah naj bi se v nesreči lažje poškodovala voznica osebnega avtomobila. Okoliščine oziroma vzrok za nastanek prometne nesreče policisti še preverjajo.


V ostalih nesrečah je nastala premoženjska škoda (v treh primerih je šlo za povoženje divjadi).