palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Kronika Novo mesto

Podrta stena je 34-letnega delavca pokopala pod seboj

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.11.2017 07:28

Včeraj se je zgodila delovna nesreča, ko se je na 34-letnega delavca porušila stena podkletenega hodnika hiše z odprtino v betonski plošči in ga pokopala pod seboj.

DOLENJSKA in BELA KRAJINA

Stena novogradnje ga je pokopala pod seboj

Na gradbišču novogradnje v naselju Dolnje Prapreče v občini Trebnje se je včeraj popoldne ob 14.37 zgodila delovna nesreča. Na delavca se je porušila stena podkletenega hodnika hiše z odprtino v betonski plošči in ga pokopala pod seboj. Hodnik velikosti 5.6 x 1.3 metre ter višine 5.5 metrov so betonske plošče, opeka, pesek in zemljina zasuli do višine 3 metrov. Gasilci PGD Trebnje in Šentlovrenc so osvetlili mesto nesreče, stabilizirali ostale stene objekta, s pomočjo orodja in gradbenega stroja odstranili nasuti material iz prostora ter izvlekli umrlega delavca in ga predali pristojni službi. Na mestu nesreče so bili prisotni reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje, policisti in ostale pristojne službe. Aktiviran je bil tudi Občinski štab civilne zaščite občine Trebnje.

Policisti so v poročilu danes dopoldne zapisali, da so bili o nesreči pri delu, ki se je zgodila v Šentlovrencu, obveščeni okoli 14.30. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih kriminalistov in policistov se je nesreča zgodila v kletnih prostorih novogradnje stanovanjske hiše, kjer se je pri razdiranju opaža podrla stena. Večja količina gradbenega materiala je zasula 34-letnega delavca, ki je bil takrat v kletnih prostorih. Državljan Makedonije je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Kriminalisti in policisti okoliščine še preiskujejo, ogleda kraja nesreče so   se udeležili tudi preiskovalni sodnik, okrožna državna tožilka, pristojni inšpektor za delo in gradbeni inšpektor. Zdravnica je za pokojnega odredila sanitarno obdukcijo. Kriminalisti in policisti bodo po zaključeni preiskavi z ugotovitvami seznanili Okrožno državno tožilstvo Novo mesto.

Kot smo izvedeli, naj bi bil makedonski državljan dober mesec šele v Sloveniji, na delovišču enega od trebanjskih gradbenih podjetij pa naj bi delal - neuradno - sam.

Požari v objektih

V naselju Velike Brusnice v občini Novo mesto je včeraj malo pred 19.uro - ob 18.56 zagorelo v dimniku stanovanjskega objekta, kjer so se vnele saje. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Brusnice so ogenj pogasili in očistili ter pregledali dimnik s termo kamero.

Prometne nesreče

Na Gubčevi cesti v Mokronogu v občini Mokronog - Trebelno, se je včeraj okoli pol desete ure zvečer – ob 21.32 voznica osebnega vozila zaletela v stanovanjsko hišo, pri tem pa je na vozilo padlo del lesenega ostrešja in strešniki. Gasilci PGD Trebnje in PGD Mokronog so voznico rešili iz vozila, zavarovali in osvetlili mesto nesreče, stabilizirali vozilo, odklopili akumulator ter vozilo izvlekli na cestišče. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje so poškodovano voznico oskrbeli na kraju in odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ostalo:

Za nujno medicinsko pomoč smo posredovali 5 klicev. Za nujno veterinarsko pomoč smo posredovali 1 klic. Prejeli smo 1 obvestilo o povoženi živali o kateri smo obvestili lovce.

Kje ne bo elektrike?

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Novo mesto nadzorništvo Metlika sporoča, da bo danes od 11.00 do 14.00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem na območju TP RADOVICA, izvod Radoši.

Elektro Celje d.d., Distribucijska enota Krško sporoča, da bo danes med 08. in 14.uro prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje SELA HOM izvod SELA KAMNJE.

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Novo mesto nadzorništvo Novo mesto sporoča da bo danes prekinjena dobava električne energije na nekaterih TP in sicer:

- od 8.00 do 13.00 na območju TP JURKA VAS,

- od 8.00 do 8.30 na območju TP URŠNA SELA 2,

- od 10.00 do 11.00 na območju TP SUŠICE.  

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Novo mesto nadzorništvo Trebnje sporoča, da bo danes od 8.00 do 15.00, zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ŠMAVER, TP RDEČI KAL, TP VRBOVEC, TP KORITA, TP ŠAHOVEC in TP ARTMANJA VAS.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavili.