nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika

Pogrešajo Roka Dobravca z Drske

Piše: R.K.

Čas objave:
21.02.2023 08:24

Včeraj nekaj pred 21. uro so bili policisti obveščeni, da svojci pogrešajo 50-letnega Roka Dobravca z Drske v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so takoj pričeli z zbiranjem obvestil in aktivnostmi za njegovo izsleditev.

Po do sedaj zbranih obvestilih se je pogrešani 20. februarja po 14. uri po vsej verjetnosti odpravil s kajakom veslat na reko Krko. Običajno je kajak naložil na voziček in ga peljal do vstopnega mesta v Irči vasi, od koder je največkrat veslal v smeri proti Ločni.

Že v poznih večernih in nočnih urah so izvajali številne aktivnosti za njegovo izsleditev. Policisti so pregledovali širše območje s pomočjo policijskega helikopterja in peš. K sodelovanju so pozvali tudi gasilce, ki so na čolnu pregledovali reko Krko. Pogrešanega niso našli in z aktivnostmi nadaljujeo tudi danes. Policisti peš pregledujejo oba bregova Krke, pri iskanju sodelujejo tudi vodniki službenih psov. Ponovno bodo pregledovali območje s pomočjo policijskega helikopterja in drona. Pri iskanju bodo tudi danes sodelovali gasilci s čolnom. 

Policisti prosijo vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem ali opazili kanu, da to takoj sporočijo na številko 113. Prav tako naj policistom sporočijo, če so ga opazili včeraj med veslanjem po Krki.