franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Izola

Policisti bodo predstavili prve ugotovitve preiskave tragedije v Izoli

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
24.08.2016 06:26

Na Policijski upravi Koper bodo danes razkrili prve ugotovitve kriminalistične preiskave po ponedeljkovi tragediji v izolski bolnišnici, v kateri je 70-letni bolnik ustrelil svojega zdravnika in dva policista. Poleg napadalca sta umrla zdravnik in policist, drugi policist pa se zdravi v ljubljanskem kliničnem centru, njegovo stanje je stabilno.

(Foto: STA)

Po prvih podatkih bi lahko bil motiv za napad nezadovoljstvo zaradi predolge čakalne dobe in prav kriminalistična preiskava bo dala odgovore glede napadalčevega motiva, pa tudi razpleta strelskega obračuna pred poslopjem bolnišnice.

Zdravniška zbornica Slovenije in zdravniški sindikat Fides medtem odgovornost za vse večje napetosti pripisujeta državi. Po njihovem opozorilu so tisti, ki so si za poklicno pot izbrali skrb za zdravje in varnost državljanov, izpostavljeni vse hujšim grožnjam, zato pričakujejo ukrepe. Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je že sklicala vodstva vseh slovenskih bolnišnic na temo zagotavljanja varnosti.


Tragični dogodek je ponovno razvnel razpravo o zagotavljanju ustreznejših delovnih pogojev policistov. Premier Miro Cerar je po pogovoru z vodstvom notranjega ministrstva in policije sporočil, da bo tudi v prihodnje policistom in drugim uslužbencem zagotovil vladno podporo glede ustreznih delovnih pogojev.

S koprske policijske uprave so dan po napadu sporočili, da je 70-letni napadalec streljal z nezakonitim orožjem in da napada niso mogli preprečiti. Napadalca je policija v preteklosti že obravnavala za kazniva dejanja z uporabo orožja, bil je obsojen in dosojene kazni odslužil. Obenem so pojasnili, da je bil napadalec do leta 1981 v rezervnem sestavu milice, ni bil pa rezervist v samostojni Sloveniji in iz tega naslova torej ni imel orožja.