franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Sežana/Izola

Policisti so ga lovili po Sloveniji in Italiji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.11.2016 15:54

Koprski kriminalisti so v četrtek popoldne v Sežani zaustavljali voznika osebnega avtomobila, ki predpisanih znakov ni upošteval in je zbežal, tudi prek mejnega prehoda Repentabor v Italijo. Ob koncu akcije so 30-letnega Izolana, starega znanca policije, prijeli v Komnu. Policija informacije o dogajanju in morebitnih oškodovancih še zbira.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Koper, so kriminalisti v četrtek popoldne v Sežani zaustavljali voznika osebnega avtomobila z italijanskimi registrskimi tablicami. Namesto da bi se ustavil, je voznik začel s pospešeno hitrostjo voziti proti Vrhovljam, divjo vožnjo je nadaljeval prek mejnega prehoda Repentabor v Italijo. Tam so mu policisti skladno s sporazumom med državama o čezmejnem policijskem sodelovanju sledili po italijanskem Krasu čez Zgonik do mejnega prehoda Gorjansko, kjer je zapeljal nazaj v Slovenijo.

Z begom pred policisti je nadaljeval proti Komnu in v centru Komna najprej trčil v parkirano vozilo, nato pa še v službeno vozilo policije. Po trčenju so kriminalisti PU Koper bežečega 30-letnega Izolana prijeli. Ugotovili so, da gre za večkratnega storilca različnih kaznivih dejanj predvsem s področja premoženjske kriminalitete, vozilo, ki ga je vozil, pa je bilo 6. oktobra letos ukradeno v Izoli.


Policisti, ki so Izolana pridržali in mu na kraju zasegli tudi manjšo količino prepovedane droge, s preiskavo nadaljujejo. Kot so navedli, za Izolana obstajajo utemeljeni razlogi za sum storitve več kaznivih dejanj, in sicer preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, nevarne vožnje v cestnem prometu in tatvine.

Vse, ki bi so bili v četrtek priča dogajanju ali so bili neposredno vpleteni v dogajanje kot oškodovanci, pa policija prosi, naj se čim prej zglasijo na policijski postaji Sežana ali pokličejo na 113 ter tako pomagajo policistom in kriminalistom pri razjasnitvi okoliščin.