901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika

Policisti so pridržali dva nasilneža

Piše: R.K.

Čas objave:
08.07.2021 09:01

Policisti so bili obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo žensko, ki naj bi bila žrtev nasilja v družini. Takoj so se odzvali, preverili okoliščine in ugotovili, da je 55-letni nasilnež, ki je bil pod vplivom alkohola, izvajal psihično in fizično nasilje nad hčerko in jo poškodoval.

Osumljencu, ki naj bi bil že večkrat nasilen do žene in hčerke so odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtev so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja in o tem obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Zoper 55-letnega nasilneža bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Hudo poškodovan kolesar

Okoli 9. ure so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči v Mihalovcu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 18-letni voznik tovornega vozila s pripetim priklopnikom ob vožnji vzvratno trčil v 77-letnega kolesarja ki je ustavil za tovornim vozilom. Tovorno vozilo je moškega stisnilo ob kamnito ograjo stanovanjske hiše. Hudo poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper voznika tovornega vozila, ki je nesrečo povzročil zaradi nepravilnega premika z vozilom, bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Kršitelja pridržali
Policiste PP Šentjernej so v noči na 8. 7. poklicali na pomoč in naselja v Šentjerneju, kjer je 20-letni kršitelj žalil svojo partnerko in jo udaril. Sprl se je tudi z dvema prebivalcema naselja, ju prav tako žalil in večkrat udaril. Kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer intervenirali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 242 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodovala kolesarka in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Brežicah so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 22-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Šentjerneju kršitelja pridržali. S področja
kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, nasilja v
družini in vloma. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, iskanja pogrešanih
oseb, kurjenja v naravnem okolju in nezakonitih prehodov državne meje.