stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika

Policisti svetujejo

Piše: R.K.

Čas objave:
28.12.2023 09:02

Obiski predprazničnih in prazničnih prireditev so v polnem razmahu, prav tako nakupovalna mrzlica, veselimo se obiskov, počitnic, izletov.... Policisti tako kot vse dni v letu tudi med prazniki skrbijo za varnost ljudi in premoženja. Iskreno želijo, da vašega prazničnega veselja ne zmotijo tatovi, vlomilci in storilci drugih protipravnih ravnanj, zato naj ne bo odveč nekaj nasvetov, kako v teh dneh poskrbeti za lastno varnost in varnost premoženja:

Ob krajši odsotnosti od doma je priporočljivo poskrbeti, da hiša ali stanovanje ne izgledata zapuščena. Prižgane luči ali vklopljen televizor ohranjajo videz prisotnosti, pri čemer je treba skrbno zaklepajte vrata in okna.

Vozila je priporočljivo parkirati na osvetljenih mestih, pri tem pa ne puščati torbic, denarnic ali drugih vrednih predmetov.

V primeru opazovanja sumljivih vozil ali oseb, ki bi se lahko pripravljale na izvrševanje kaznivih dejanj, je priporočljivo takoj poklicati številko 113 in sporočiti registrsko številko vozila oziroma opis oseb.

Na prireditvenih prostorih ali v nakupovalnih središčih je smiselno imeti denarnice in mobilne telefone ves čas pri sebi ter pod nadzorom. Ne puščajte jih na mizah, v nakupovalnih vozičkih in podobno.

V primeru opazovanja oseb na prireditvenem prostoru, ki motijo javni red in mir, nadlegujejo obiskovalce, so nasilne ali spodbujajo k pretepu, je priporočljivo pomagati morebitnim žrtvam in takoj obvestiti številko 113.

Glede vožnje pod vplivom alkohola ali psihoaktivnih snovi velja, da je treba ravnati odgovorno in tudi v prazničnih dneh ne ogrožati svojega življenja ter ne uničevati zdravja ali ogrožati življenja drugih ljudi.

Na koncu naj ljudje razmislijo o pirotehniki, saj ta moti veliko ljudi, živali pa trpijo. V prazničnih dneh je bolje pokazati ponos, ker ste storili nekaj dobrega za nekoga drugega, tudi če je to popoln neznanec.