franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Pomagali moškemu z demenco

Piše: R.K.

Čas objave:
25.08.2023 07:39

V torek zvečer so policist iz Mihalovca obvestili, da po vasi tava moški, ki deluje dezorientirano. Policisti so prihiteli na pomoč in ugotovili, da gre za moškega iz sosednje občine, ki boleha za demenco.

V torek, ob sedmih zvečer, so policiste na številki 113 poklicali iz Mihalovca in prijavili, da po vasi tava starejši moški. Policisti so ga slabo uro kasneje našli v Ločah. Od tam so klicali na 113, da se je pri njih oglasil moški, ki deluje dezorientirano, ne ve, kje naj bi imel avto, s katerim naj bi nekje v okolici obtičal, ko je nekaj iskal. Moškega so zadržali do prihoda policistov. Moški je bil sicer fizično zdrav in nepoškodovan, le pogovor je bil od časa do časa nenavaden.

Brežiški policisti so se odločili, da zbeganega in izgubljenega moškega kljub vsemu ne bodo izpustili izpred oči. S pomočjo dokumentov in operativno-komunikacijskega centra novomeške policijske uprave so ugotovili njegovo identiteto in se odločili, da ga raje kar sami zapeljejo domov (Bistrice ob Sotli, območje sosednje policijske postaje Šmarje pri Jelšah). Predali so ga domačim, ki so ob tem policistom povedali, da 62-letnik boleha za demenco.

Včeraj so svojci obvestili policiste, da so nepoškodovan našli tudi njegov avto. Občani so tako s klicem na številko 113 reagirali ustrezno in prisebno, policiste opozorili na izgubljenega moškega, slednji pa po prepoznavi simptomov in okoliščin poskrbeli, da je prišel domov varno, čeprav je bil doma iz sosednje policijske uprave.