IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika Novo mesto

Poostren nadzor odkril 19 pijanih voznikov

Piše: PU NM

Čas objave:
13.12.2021 11:37

Na območju Policijske uprave Novo mesto so policisti 11. 12. v popoldanskih in večernih urah poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov. Preizkus alkoholiziranosti so odredili 449 voznikom in pri 19 voznikih ugotovili, da vozijo pod vplivom alkohola.

12 voznikov je imelo v litru izdihanega zraka pod 0,52 miligrami alkohola, devet voznikov pa je imelo več kot 0,52 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Desetim so začasno odvzeli vozniška dovoljenja, jim zaradi kršitev izdali plačilne naloge in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnimi predlogi seznanili sodišče.

Kršitelj z 1,8 promili alkohola
Med kontrolo prometa na Belokranjski cesti v Novem mestu so policisti v noči na 11. 12. zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. 38-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,86 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga pridržali. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in o vožnji pod vplivom alkohola seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Policisti PP Sevnica so 11. 12. v kraju Vrhek ustavili voznika osebnega avtomobila Renault talia in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 47-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,01 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

11. 12. nekaj pred 19. uro so policisti PP Novo mesto v Malenski vasi ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf. 30-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,93 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah seznanili pristojno sodišče.

Odklonil preizkus alkoholiziranosti
10. 12. nekaj pred 21. uro so bili policisti obveščeni, da naj bi močno pijan voznik na območju Žabje vasi v Novem mestu sredi ceste ustavil avtomobil BMW X5 in ogrožal druge udeležence v prometu. Policisti so med postopkom ugotovili, da gre za 50-letnega kršitelja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa
odklonil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

S pogostim preverjanjem psihofizičnega stanja voznikov bodo policisti nadaljevali še ves mesec, zato pozivajo vse, da za volan sedejo le trezni.