franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Novo mesto, Krško

Popoldan s skoraj dvema promila v krvi vijugala po cesti

Piše: R.K.

Čas objave:
21.05.2021 16:30

Okoli 14. ure so občani opozorili policiste na nevarno vožnjo voznika osebnega avtomobila, ki naj bi iz smeri Poljan proti Karteljevem vijugal po vozišču in ogrožal druge udeležence v prometu.

Policisti PPP Novo mesto so se takoj odzvali, 43-letno voznico izsledili in ustavili. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so ji odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imela 0,92 miligramov alkohola. Izločili so jo iz prometa, odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poškodovan motorist
Policisti PP Novo mesto so bili okoli 13.30 obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti. Opravili so ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah naj bi voznica osebnega avtomobila sive barve, kranjskih registrskih oznak, v krožnem križišču odvzela prednost 20-letnemu motoristu, ki je v izogib trčenju zaviral, izgubil oblast nad motorju, padel in se lažje poškodoval. Okoliščine prometne nesreče policisti še preiskujejo.

Nezakonito prestopili državno mejo


Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju naselja Premagovce (PP Krško) izsledili in prijeli osem državljanov Iraka,
ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Nesreča pri delu
Okoli 15.30 so bili metliški policisti obveščeni o nesreči pri delu v gozdu na območju Drašičev. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovoli, da je 75-letni moški v gozdu podiral drevo. Med žaganjem panja se je drevo prelomilo in padlo na moškega. Hudo poškodovanega so reševalci oskrbeli, kasneje pa je bil s helikopterjem odpeljal v UKC Ljubljana. Policisti bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 45-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 226 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.