franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Poškodoval mamo

Piše: R.K.

Čas objave:
20.04.2022 10:32

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 218 klicev.

policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 218 klicev. Obravnavali so enajst prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Pridržali so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, nezakonitega lova, ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Kršitelja pridržali

Policisti PPP Novo mesto so v noči na 20. 4. med kontrolo prometa na Šentjernejski cesti zaradi nezaneslj8ive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da gre za 39-letnega državljana Hrvaške, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,78 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost, ga pridržali, danes pa ga bodo zaradi kršitev privedli v postopek pred pristojno sodišče.

KRIMINALITETA

Nasilje v družini

Trebanjski policisti so bili obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo žensko, katero naj bi poškodoval sin. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 53-letni nasilnež po glavi udaril svojo mamo in jo poškodoval, fizično in psihično nasilje nad žrtvijo pa po prvih ugotovitvah izvaja že dalj časa. Izrekli so mu prepoved približevanja zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. Zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Povzročitev splošne nevarnosti

Policisti PP Krško so bili nekaj pred 21. uro obveščeni o posredovanju gasilcev na območju Spodnjega Starega Grada, kjer naj bi nekdo zakuril pnevmatike, ogenj pa se je razširil. Požar so gasilci omejili in pogasili. Policisti so ugotovili, da je 40-letni moški v bližini stanovanjske hiše zakuril odpadne avtomobilske pnevmatike, ogenj pa je ogrožal tudi daljnovod. Nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Vlomi

V naselju Gomila na območju Mirne je med 18. 4. in 19. 4. nekdo skozi vrata vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 1000 evrov škode. 

V naselju Jama pri Dvoru je v večernih urah nekdo skozi okno vlomil v počitniško hišo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Našli ukradene predmete

Oškodovanec je policiste PP Novo mesto obvestil, da je med 16. 4. in 19. 4. v Bršljinu v Novem mestu nekdo s terase gostinskega lokala odtujil klop in mizo. Policisti so zbrali obvestila, pregledali širše območje in pri bližnjem viaduktu našli in zasegli ukradene predmete ter jih vrnili oškodovancu.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Krškem prijeli državljana Afganistana, v Slovenski vasi štiri državljane Indije in štiri državljane Pakistana in na območju Sinjega vrha državljana Afganistana in državljana Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.