volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Poškodovan kolesar

Piše: R.K.

Čas objave:
28.03.2022 11:56

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 25. in 28. marcem intervenirali v 170 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 664 klicev.

Obravnavali so dve prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami, prometno nesrečo, v kateri so se udeleženci lažje poškodovali in 23 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 37-ih kršitev javnega reda in miru na
javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov, sprožitve signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Hude poškodbe motorista

27. 3. ob 16.05 se je zgodila huda prometna nesreča na cesti med Sevnico in Tržiščem pri naselju Jelovec. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov PPP Novo mesto je 40-letni motorist vozil iz smeri Sevnice proti Tržišču. Pri naselju Jelovec je v desnem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na levo stran vozišča in
trčil v avtomobil 46-letne voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Hudo poškodovanega motorista so reševalci oskrbeli, s helikopterjem je bil odpeljan v KC Maribor. Po podatkih iz bolnišnice je 40-letni moški zaradi hudih poškodb še vedno v smrtni nevarnosti. 46-letna voznica se je v nesreči lažje poškodovala. 

Povzročitelj prometne nesreče pod vplivom alkohola

O prometni nesreči z udeležbo motorista in voznika osebnega avtomobila v Stranjah pri Škocjanu smo bili obveščeni 26. 3. okoli 16.30. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 25-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču z vozilom oplazil motor, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno
pripeljal 49-letni motorist. Motorist in sopotnica sta po trčenju padla in se huje poškodovala. Reševalci so ju oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,74 miligramov alkohola (1,5 g/kg). Zoper 25-letnega voznika bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu. 

Poškodovan kolesar

25. 3. okoli 15. ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Kandijski cesti v Novem mestu. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 53-letna voznica osebnega avtomobila, ki je odvzela prednost 17-letnemu kolesarju. Kolesarja, ki je po trčenju padel in se lažje poškodoval, so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Povzročiteljici nesreče bodo policisti zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na dvorišču stanovanjske hiše v naselju K Roku je v noči na 25. 3. nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil žensko jakno.

Na parkirnem prostoru na Kolodvorski ulici v Trebnjem je med 24. 3. in 25. 3. nekdo z osebnega avtomobila Renault twingo odtujil katalizator.

V Dolenjih Ponikvah na območju PP Trebnje je med 24. 3. in 26. 3. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in nakit v vrednosti okoli 300 evrov.

V stanovanjskem bloku na Kovinarski ulici v Krškem je 26. 3. med 11. in 16. uro neznanec vlom v stanovanje. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V Meniški vasi je med 24. 3. in 26. 3. nekdo skozi okno vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ničesar, nastala je le škoda, povzročena z vlomom.

Na Belokranjski cesti v Črnomlju je v noči na 27. 3. nekdo vlomil v prodajalno in odtujil tobačne izdelke. Okoliščine policisti še preiskujejo.

27. 3. v večernih urah je na Otočcu nekdo skozi vrata vlomil v prodajalno in odtujil tobačne izdelke. Okoliščine vloma policisti še preiskujejo.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Policisti PP Brežice so v noči na 26. 3. zaradi motečega glasnega predvajanja glasbe posredovali v naselju Gazice. 32-letni moški ni upošteval njihovih opozoril in ukazov, nadaljeval je s predvajanjem glasbe, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Rigonc in Ribnice (PP Brežice) izsledili in prijeli tri državljane Maroka in državljana Toga, na območju Vukovcev, Brdarcev in Deskove vasi (PP Črnomelj) pa šest državljanov Pakistana, tri državljane Nigerije, po dva državljana Sierra Leone, Kameruna, in Konga, državljana Tanzanije, državljana Somalije, in državljana Gane. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.