gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

V Beli krajini poškodovana voznica, voznika pridržali

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
17.02.2020 13:56

Črnomaljski policisti so bili 14. 2., nekaj pred 12. uro, obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Črnomlju. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 73-letna voznica, ki je v križišču odvzela prednost 19-letnemu vozniku.

Lažje poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico. Zaradi kršitve cestno-prometnih predpisov ji bodo policisti izdali plačilni nalog.

Voznika pridržali
Policisti PP Metlika so med kontrolo prometa v Gradacu, 15. 2. v večernih urah, ustavili voznika osebnega avtomobila, ki sprva ni upošteval svetlobnih in zvočnih signalov, s katerimi so ga ustavljali. 22-letni voznik avtomobila znamke Mercedes, ki je bil očitni pod vplivom alkohola, je odklonil preizkus alkoholiziranosti, policistom ni hotel izročiti dokumentov, odrinil je policista in poskušal zapustiti kraj. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in kršitev javnega
reda in miru so mu izdali plačilni nalog, o odklonu preizkusa alkoholiziranosti pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.