profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto

Poskusil se je izogniti mejni kontroli

Piše: Radio Krka/PU NM

Čas objave:
11.12.2018 11:26

Ponoči je na mejni prehod Obrežje, na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik tovornega vozila grških registrskih oznak.

Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. V tovornem delu so našli dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so sicer v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 53-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 226 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči,  v  katerih  so se udeleženci lažje poškodovali in sedem prometnih nesreč,  v  katerih  je  nastala  premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 14-ih  kršitev  javnega  reda  in  miru  na  javnih  krajih  in  v zasebnih prostorih.  S  področja  kriminalitete  so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja  v  družini,  groženj,  poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav.


Prometna nesreča pri Gornji Težki Vodi
Včeraj, nekaj po 9. uri so bili novomeški policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti  Novo  mesto  -  Metlika, pri Gornji Težki Vodi. Opravili so ogled in ugotovili,  da je nesrečo povzročil 19-letni voznik osebnega avtomobila, ki je  zaradi  neprilagojene  hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotno  smerno vozišče in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno  pripeljal  56-letni  voznik.  Oba  lažje  poškodovana  udeleženca prometne  nesreče so oskrbeli v novomeški bolnišnici.