franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Novo mesto

Povzročil nesrečo in skušal pobegniti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.08.2016 11:32

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 170 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se trije udeleženci lažje poškodovali in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Pridržali so voznico, ki je vozila pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, goljufije, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin.

PROMETNA NESREČA PRI KRIŽIŠČU

Pri naselju Križišče na območju Sevnice se je popoldan zgodila prometna nesreča, v kateri se je lažje poškodoval voznik kombiniranega vozila. Sevniški policisti so ugotovili, da je 54-letni voznik zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se z vozilom prevrnil v jarek. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,70 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

POVZROČIL NESREČO IN SKUŠAL POBEGNITI

Policisti Policijske postaje Krško so 16. 8. okoli 12. ure na Senovem obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v prometno signalizacijo in jo poškodoval. Povzročitelj nesreče je skušal pobegniti, zato so policisti zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu preprečili beg. Ugotovili so, da je 18-letni voznik začetnik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste, kjer je trčil v podporni zid in prometno signalizacijo. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA PRI RATEŽU
Nekaj pred 13. uro se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na cesti Novo mesto – Šentjernej, med krajema Petelinjek in Ratež. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 22-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 51-letna voznica. Reševalci so voznika in voznico odpeljali v novomeško bolnišnico. Oba sta se v nesreči lažje poškodovala. Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic nesreče je bila cesta na tem delu zaprta do 15.30.

POŠKODOVAN KOLESAR

Šentjernejski policisti so bili popoldan obveščeni o prometni nesreči v okolici Šentjerneja. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 5-letni otrok kolesaril po klancu navzdol, izgubil oblast nad kolesom in trčil v lesen objekt. Lažje poškodovanega otroka, ki med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade, so oskrbeli v novomeški bolnišnici.

POSKUSI IZMIKA MEJNI KONTROLI
Policisti Postaje mejne policije Dobova so 16. 8. popoldan med opravljanjem mejne kontrole na vstopu v Slovenijo na tovornem vlaku izsledili in prijeli osem tujcev, ki so se nameravali izogniti mejni kontroli. Štiri državljane Alžirije, dva državljana Maroka in dva državljana Libije so predali hrvaškim varnostnim organom.