Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
27.11.2018 12:23

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 37-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 175 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari in tatvin.
Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.


PROMETNA VARNOST
Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola


Policisti PP Novo mesto so bili nekaj po 19. uri obveščeni o prometni nesreči v Srebrničah. Opravili so ogled in ugotovili, da je 38-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 79-letnega voznika, ki je ustavil ob rdeči luči na semaforju. Njegovo vozilo je odbilo še v avtomobil, ki ga je voznik ustavil pred njim. Lažje poškodovanega 79-letnega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,02 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu ga bodo po zaključeni preiskavi ovadili na pristojno tožilstvo.


MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Žuničih in Rosalnicah izsledili in prijeli štiri tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci, ki so se izrekli za državljane Maroka, Palestine, Pakistana in Afganistana, še niso zaključeni.