Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto

Povzročitelj pobegnil s kraja prometne nesreče

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
10.08.2018 13:30

V krožnem križišču na Andrijaničevi cesti v Novem mestu, se je včeraj, nekaj pred 13. uro zgodila prometna nesreča v kjer naj bi voznik osebnega avtomobila zaradi nezadostne bočne razdalje trčil v tovorno vozilo in kasneje odpeljal s kraja nesreče.

Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 25-letni voznik. Kršitelja so izsledili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Med postopkom so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. O številnih kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vijugal po cesti z več kot dvema promiloma alkohola
Novomeški policisti so bili sinoči okoli 20. ure obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi v Novem mestu z vozilom vijugal po cesti in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti so na podlagi opisa vozila 79-letnega voznika izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,00 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznik pod vplivom alkohola
Med kontrolo prometa v Novi vasi pri Mokricah, so policisti včeraj okoli 21. ure ustavili voznika osebnega avtomobila iz Hrvaške. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je kršitelj pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,04 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.



Brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola
Sinoči okoli 23. ure so policisti v Straži ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Mazda. Med postopkom so ugotovili, da 37-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,69 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli
in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.