stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika Novo mesto

Povzročitelja nesreče pod vplivom alkohola

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
07.03.2019 11:26

Krški policisti so bili včeraj, nekaj po 18. uri, obveščeni o prometni nesreči pri Drnovem, kjer naj bi padel mopedist. Opravili so ogled in ugotovili, da je 47-letni voznik mopeda zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, padel in se lažje poškodoval.

Povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,46 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nesrečo povzročil pod vplivom alkohola
Včeraj, nekaj pred 20. uro se je zgodila prometna nesreča na cesti med Šentjernejem in Kostanjevico na Krki. Šentjernejski policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 49-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v kmetijski traktor, ki ga je vozil 32-letni voznik. Povzročitelju nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,73 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Za vozilo so odredili
izredni tehnični pregled. Kršitelju so izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Voznik pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Sevniški policisti so v noči na 7. 3. med kontrolo prometa v Lončarjevem dolu ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 47-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,80 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine
V kraju Dole na območju PP Metlika, je med 28. 2. in 6. 3., nekdo skozi vrata vlomil v počitniško hišo. Odtujil je motorno žago, kosilnico na nitko in sekiro ter lastnika oškodoval za 400 evrov.

Na parkirnem prostoru v Velikem Gabru je včeraj, nekaj po 18. uri, neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z gotovino in bančnimi karticami. Lastnico je oškodoval za 1000 evrov.

V naselju Mali Koren na območju Krškega, je med 18. in 20. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Preiskal je prostore in odtujil zlat nakit v vrednosti
3000 evrov.

Na Maistrovi ulici v Novem mestu je sinoči, okoli 23. ure, nekdo skozi vrata skušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Ob sprožitvi alarmne naprave je storilec pobegnil.

Nezakoniti prehodi državne meje in poskusi izmika mejni kontroli

Črnomaljski policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Preloki izsledili in prijeli šest tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljana Sirije, ki je zaprosil za mednarodno zaščito so odpeljali v azilni dom, tri državljane Jemna, državljana Sudana in državljana Maroka pa so po zaključenih policijskih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PMP Dobova so na železniški postaji na podvozju lokomotive izsledili državljana Sirije in državljana Alžirije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.