franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Split

Požari v naravi tudi na Hrvaškem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.07.2016 11:52

Pri Dugopolju, hribu med Dicmom in Koprivnim je doslej zgorelo že 100 hektarjev rastlinja, makije in smrek. Požar je še vedno aktiven.

Tudi danes ga bodo gasilci skušali pogasiti. Aktivirali so državne poklicne gasilce iz Splita in intervencijske enote iz Divulj, skupno 15 gasilskih društev, štiri kanaderje in helikopter.
Foto: simbolna slika

Skupno 66 gasilcev je bilo poslanih na teren iz krajev Kaštel, Sinj, Zagvozd, Split, Muće, Zagora, Soline in Vranjice, ter sezonci, ki so s pomočjo štirih kanaderjev in helikopterja MI8 z rezervoarjem vode pozno popoldne skušali požar spraviti pod nadzor. Danes zjutraj so ugotovili, da je požar še vedno aktiven in se odpravili na sever pogorišča.

Hrvaške organizirane vojne protipožarne enote iz 93. zračne baze in protizračne obrambe vojašnice Zemunik so bile vpoklicane za gašenje treh požarov s skupno sedmini protipožarnimi letali.


Po gašenju požarov na otoku Pag so bili preusmerjeni še na gorišče v Šibensko-kninski županiji. Tja so poslali tudi dva kanaderja CL-415. Požar v Visočanama v občini Poličnik pri Zadru so gasili z Airtractorjem.

Odkar se je začela poletna sezona, so pripadniki hrvaške vojske sodelovali pri gašenju 27 požarjev: deset v okolici Knina, sedem v Dubrovniškem in Zadarskem okolju ter tri v okolici Splita.