stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika Krško

Poziv očividcem nesreče med Brestanico in Krškim

Piše: R.K.

Čas objave:
24.12.2021 12:23

Prometni policisti so nekaj po četrti uri popoldne v Krškem obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Na številko 113 so prejeli več klicev o nezanesljivi vožnji voznika pasata krških tablic.

56-letni voznik je peljal po glavni cesti od Brestanice proti Krškemu, pri elektrarni v rondoju zavil na obvoznico ter nadaljeval v vožnjo proti Vidmu in Krki. Med vožnjo je vijugal po cesti, vozil po nasprotnem smernem vozišču, podrsal jekleno varovalno ograjo, zapeljal na pločnik, se skoraj zaletel v nasproti vozeča vozila. Policisti so voznika uspeli ustaviti v Krškem v Žadovinku. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,90 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje in mu odredili strokovni pregled. Voznika bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Policisti za razjasnitev vseh okoliščin prosijo morebitne očividce in voznice/voznice, ki so med 16.00 in 16.13 uro na relaciji od Brestanice do Krškega in nato na obvoznici od HE Krško do Žadovinka srečali črnega pasata krških tablic, ki je vijugal po cesti, se v izogib prometni nesreči tudi ustavljali in mu umikali, da pokličejo na telefonsko številko policije 113.