stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika Ljubljana

Pred tekmo v središču prestolnice izgredi slovaških navijačev

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.07.2016 19:48

Danes nekaj po 17. uri je prišlo do kršitev javnega reda in miru v Centru Ljubljane, zaradi česar so morali posredovati policisti, ki so nato javni red in mir tudi vzpostavili. Razgrajali so slovaški navijači, ki so prišli bodrit svoj klub Trenčin, ki se bo danes v Stožicah pomeril z Olimpijo.

Po do sedaj zbranih informacijah je znano, da se je avtobus s slovaškimi navijači ustavil na Kongresnem trgu. Ko so navijači zapuščali avtobus, so že pričeli s kršitvami, in sicer prižiganjem bakel in uporabo pirotehnike. O več kršitvah so bili policisti obveščeni tudi iz bližnjih gostinskih lokalov in trgovin.
Po posredovanju policistov so bili navijači Slovaške pospremljeni nazaj na avtobus, kjer pa kljub opozorilom in ukazom policistov niso prenehali s kršitvami. Policisti so jim odredili prekinitev potovanja oz. prepovedali dostop do kraja športne prireditve (63. člen ZNPPol). Avtobus policisti tako spremljajo do mejnega prehoda.

Po dosedaj razpoložljivih podatkih je bila v dogodku ena oseba poškodovana in odpeljana v Ljubljanski klinični center (tujec), zoper enega drž. Slovaške pa so policisti odredili pridržanje zaradi nadaljevanja kršitev javnega reda in miru.


Z zbranimi obvestili je bilo tudi ugotovljeno, da je na terasi enega izmed lokalov v centru prišlo do pretepa med navijači Slovaške in za zdaj še neznanimi osebami. Na terasi lokala so udeleženci pretepa tudi razbili več steklenic in prevrnili inventar (mize, stole). Glede okoliščin tega dogodka policisti še zbirajo obvestila v smislu identifikacije vpletenih oseb.