stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika Kamnik/Grosuplje

Prekrškarja nabrala za 6000 evrov glob

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
13.07.2016 12:03

Kamniški in ljubljanski policisti so včeraj lovili voznika, ki sta si nabrala skupno za skoraj 6000 evrov glob. Gre za voznika avtomobila in voznika motornega kolesa, so sporočili z ljubljanske policijske uprave. Oba čaka obdolžilni predlog.

(Foto: STA)
Policisti policijske postaje Kamnik so v torek pri nadzoru prometa v okolici Kamnika ustavili voznika avtomobila in ugotovili, da ta vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Stekel je postopek za zaseg vozila, vendar je voznik sedel v vozilo in pobegnil s kraja proti Stahovici.

Policista sta zapeljala za njim in ga večkrat na poskušala zaustaviti s svetlobnimi in zvočnimi znaki, česar voznik ni upošteval in vozil naprej, pri tem pa storil tudi več cestnoprometnih prekrškov.

Policistoma je vozilo le uspelo ustaviti in ga zaseči. Zaradi cestnoprometnih prekrškov bodo zoper voznika na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog. Skupna višina glob za vse storjene prekrške znaša 2580 evrov, o globah pa bo odločalo sodišče.

Prav tako v torek pa sta ljubljanska prometna policista na ljubljanski obvoznici v bližini Rudnika zaradi cestnoprometnih kršitev ustavljala voznika motornega kolesa. Voznik se za policista ni zmenil ter je vozil naprej proti Grosupljem, pri tem pa storil več cestnoprometnih prekrškov.

Motorista sta policista le ustavila pri Grosupljem, v postopku pa ugotovila, da ta vozi brez vozniškega dovoljenja, na neregistriranem vozilu pa je bila ponarejena registrska tablica. Policista sta vozilo in tablico zasegla, zoper voznika pa bodo na policiji podali obdolžilni predlog, zaradi ponarejene registrske tablice pa tudi kazensko ovadbo. Zaradi vseh storjenih kršitev so mu izrekli globo v višini 3360 evrov.