nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika

Pretep na bencinskem servisu

Piše: R.K.

Čas objave:
29.12.2023 08:31

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 115 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 323 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 18 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 22-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. Črnomaljski policisti so zaščitili žrtev nasilja v družini in 52-letnemu nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov in nedovoljenih prehodov državne meje.


Pridržali voznika z 2,4 promili alkohola

Policisti PP Brežice so bili okoli 15. ure obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila znamke BMW, ki naj bi vozil po avtocesti iz smeri Krškega proti Brežicam, vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. Takoj so se odzvali, kršitelja izsledili in ga izločili iz prometa. 38-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 1,17 miligramov alkohola, opravljanje strokovnega pregleda pa je odklonil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poškodovana voznica električnega skiroja

Nekaj pred 9. uro so policisti bili obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo žensko, ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Policisti PP Novo mesto so zbrali obvestila in ugotovili, da je 43-letna vozila električni skiro po Šmarješki cesti. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubila oblast nad skirojem, padla in se lažje poškodovala. Zaradi kršitev ji bodo izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča v Sečjem selu

Nekaj pred 18.30 se je zgodila prometna nesreča v Sečjem selu na območju PP Črnomelj. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 21-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 36-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Povzročitelju, ki se je v nesreči lažje poškodoval, bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.


Vlomi in tatvine

Med 26. 12. in 27. 12. je na območju Hrasta pri Jugorju nekdo vlomil v počitniško hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil nakit. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2.800 evrov škode.

Na parkirnem prostoru v Krškem je nekdo vlomil v rezervoar tovornega vozila in iztočil ter odtujil okoli 600 litrov goriva.

Policisti PP Novo mesto so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v naselju Brod, kjer je neznanec skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V naselju Cviblje na območju PP Dolenjske Toplice je med 17. in 19.30 nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na parkirnem prostoru v Trebnjem je med 18. in 20. uro nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z dokumenti, bančnimi karticami in gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 1.100 evrov.

V Malem Nerajcu je nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Med 17.30 in 22.30, ko so bili stanovalci odsotni, je v Dragatušu neznanec  skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar, zlat nakit in zbirko kovancev. Okoliščine policisti in kriminalisti še preiskujejo.


Pretep na bencinskem servisu

V noči na 29. 12. so nas poklicali na pomoč iz prodajalne bencinskega servisa v Novem mestu, kjer naj bi se pretepalo več oseb. Policisti PP Novo mesto so se takoj odzvali in ugotovili identiteto petih kršiteljev, starih med 22 in 25 let. Ugotovili so, da so se v prostorih prodajalne najprej sprli in pričeli pretepati. Okoliščine še preverjajo, na podlagi ugotovitev bodo udeležencem pretepa zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog.


Prijeli tihotapca, ki je prevažal deset državljanov Sirije

Na mejni prehod Metlika je 28. 12. nekaj po 6. uri na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Chrysler voyager poljskih registrskih oznak. Policisti so ugotovili, da 18-letni državljan Moldavije v vozilu prevaža deset državljanov Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Tihotapcu so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Sirije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Rakovec, Čatež ob Savi, Slovenska vas, Jereslavec, Mostec, Jesenice na Dolenjskem, Kapele) izsledili in prijeli 39 državljanov Afganistana, 38 državljanov Sirije, 23 državljanov Maroka, 11 državljanov Indije, deset državljanov Mongolije, štiri državljane Pakistana, tri državljane Turčije, tri državljane Nepala, dva državljana Jemna, dva državljana Bangladeša, dva državljana Šrilanke, državljana Alžirije, državljana Kube in državljana Dominikanske republike. Na območju PP Črnomelj (Žuniči, Drenovec, Zilje, Vinica) so prijeli 48 državljanov Sirije, devet državljanov Maroka in dva državljana Libije in na območju PP Metlika (Radoviči) 29 državljanov Sirije in tri državljane Somalije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Požar

Okoli 22.30 so policisti bili obveščeni o požaru stanovanjske hiše v naselju Dvorce na območju Brežic. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše, ogenj je zajel celotni prostor. Požar so gasilci omejili in pogasili, nastala je večja premoženjska škoda. Lažje poškodovanega lastnika, ki je med začetnim gašenjem nadihal dima, so reševalci odpeljali v bolnišnico. Danes bodo kriminalistični tehniki opravili ogled požarišča in ugotavljali vzrok za nastanek požara. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.