volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Pretep s koli

Piše: R.K.

Čas objave:
29.08.2023 08:00

Policisti so med vikendom obravnavali 296 interventnih dogodkov, skupaj pa na številko policije sprejeli 850 klicev. Policisti so obravnavali šestdeset različnih dogodkov iz področja javnega reda. Sedemnajst je bilo kršitev javnega reda in miru na javnem kraju ter osem v zasebnem prostoru.

Mejne zadeve in tujci

Policisti so od petka zjutraj pa do ponedeljka zjutraj na območju Policijske uprave obravnavali 761 tujih državljanov, ki so na nezakonit način prečkali notranjo mejo oziroma ne izpolnjujejo pogojev za bivanje v Republiki Sloveniji (v petek 299, v soboto 248 in v nedeljo 214). Večino so obravnavali na območju Posavja, sedem domnevnih državljanov Afganistana pa v soboto na območju policijske postaje Črnomelj (v kraju Miliči). Postopku s tujci še niso zaključeni.

Kazensko ovadil nasilneža

Krški policisti so zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini ovadili 37-letnika iz okolice Brežice. Slednji naj bi večkrat grozil svoji nekdanji partnerki in njeni mami, ki živita na območju krške policijske postaje. Hkrati so mu izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja.

Za kaznivo dejanja nasilja v družini po 3. odstavku 191. člena kazenskega zakonika, je zagrožena kaze zapor treh let.

Prijeli tatove, ukradeno pa vrnili

V petek zgodaj zjutraj so črnomaljski policisti v Semiču sprejeli ustno kazensko ovadbo tatvine kolesa iz osebnega avtomobila. Lasnico osebnega avtomobila je namreč ob odhodu v službo opazila, da je njen avto na dvigalki in da manjka eno kolo.

Okoli dvanajste ure so policisti dobili več informacij, da se na odcepu za Maline nahaja srebrn avto, ki je očitno ostal brez goriva in ga potiskajo. Na kraju so policisti zalotili 17-letnika iz okolice Metlike, na njegovem avtu pa ukradeno kolo s pnevmatiko. Kolo s pnevmatiko so zasegli, zraven pa še avtoradio, ki je dajal videz, kot da je bil na hitro izpuljen iz ležišča. Ugotovili so, da je lastnik vozila v Semiču pustil avto odklenjen, kar je izkoristil 17-letnik in poleg kolesa, ki ga je potreboval za avtomobil, ukradel še avtoradio. Slednjega so vrnili lastniku preden je ta sploh opazil, da so mu ga ukradli. Kolo s pnevmatiko so vrnili prijaviteljici.

Pretepli so ju s koli

V Poganško ulico v Novem mestu sta se v soboto zvečer pripeljala 30-letnik in 34-letnica iz Otočca. Kmalu po prihodu v naselje so ju zvlekli iz vozila in tam prisotni začeli z njima fizično obračunavati, 30-letnik naj bi jih skupil tudi s koli. Osumljenci so razbili tudi vetrobransko steklo njunega vozila. Razlog naj bi bil po prvih ugotovitvah samo v tem, da tam naj ne bi bila zaželena. Obema je nekako uspelo priti do avta in se iz naselja odpeljati na novomeško urgenco. 34-letnica je bila v dogodku lažje poškodovana, 30-letnik pa huje in so ga odpeljali na nadaljnje preglede v UKC Ljubljana. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, ko bodo identificirali vse osumljence, jih bodo kazensko ovadili.

Burno na javnih prireditvah

Policisti  so v petek na javni prireditvi v Trebnjem obravnavali štiri osebe iz okolice Trebnja, stare med 21 in 29 let. Slednji naj bi na prireditvi fizično obračunavali z dvema udeležencem na prireditvi. Pri tem je bil eden od njiju lažje telesno poškodovan. Policisti vse okoliščine dogodka preiskujejo, v zaključku pa bodo kršiteljem izdali plačilne naloge zaradi kršitve javnega reda in miru ali pa jih kazensko ovadili zaradi povzročitve lažje telesne poškodbe.