cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Kronika Novo mesto

Previdno na zasneženih cestah

Piše: Radio Krka/Prometno informacijski center/STA

Čas objave:
21.11.2015 15:40

Prvi sneg v letošnji zimi je pobelil večji del države. Zaradi snega in plužnih skupin je promet ponekod po Sloveniji upočasnjen. Težave pa povzroča tudi močan veter, ki predvsem na jugovzhodu države podira drevesa in povzroča prekinitve v oskrbi z električno energijo.

19:00h Na cesti Novo mesto - Metlika, na Jugorju plužne službe cesto čistijo neprekinjeno. Cesta je prevozna. Sicer pa so danes tam namerili okoli 15 cm snega in še vedno sneži.

V večjem delu Slovenije je danes zapadlo nekaj centimetrov snega, ki se je popoldne začel oprijemati cestišč. Zaradi snega in plužnih skupin je ponekod po državi upočasnjen promet, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste in priporoča dodatno previdnost.


Cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila z verigami, verige pa so obvezne tudi čez prelaz Jezerski vrh. Cesta Mojstrana-Vrata je med Peričnikom in Vrati zaprta. Na mejnem prehodu Babno Polje pa je zaradi slabih vremenskih razmer na hrvaški strani prepovedan promet za tovorna vozila nad 7,5 tone.

Dodatne težave na cestah povzroča močan veter. Ta je danes popoldne podrl več dreves na vzhodu in jugovzhodu države, predvsem v okolici Novega mesta, Krškega, Metlike in Črnomlja. Drevesa, ki ovirajo promet, sproti odstranjujejo delavci cestnih podjetij.