gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Prevrnil se je tovornjak s hlodovino

Piše: R.K.

Čas objave:
29.03.2022 07:50

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 64 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 201 klic.

Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požarov, poskusa izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Poškodovan voznik tovornega vozila

Nekaj pred 15. uro so bili črnomaljski policisti obveščeni o prometni nesreči v Črnomlju. Opravili so ogled in ugotovili, da je 40-letni voznik vozil tovorno vozilo z natovorjeno hlodovino iz smeri Kanižarice proti Semiču. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. V tovornem delu so odkrili tri državljane Afganistana, ki so se, skriti med tovorom, poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom. 

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Gaja, Ribnice in Obrežja (PP Brežice) izsledili in prijeli šest državljanov Gvineje, dva državljana Turčije in tri državljane Afganistana in v Selih pri Dolenjskih Toplicah tri državljane Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Nesreča pri delu

Policisti PP Novo mesto so bili okoli 11. ure obveščeni o nesreči pri delu na območju Šentjurij na Dolenjskem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 63-letni moški opravljal dela na travniku, kjer je s traktorjem s pripeto cisterno trosil gnojnico. Zaradi nagnjenosti terena se je traktor s pripeto cisterno prevrnil in moškemu ob padcu s traktorja poškodoval roko.
Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.