volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Pri 37-letnem osumljencu zasegli konopljo

Piše: R. K.

Čas objave:
27.07.2022 13:36

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 279 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Brežiški policisti so na podlagi ugotovitev pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog. Med hišno preiskavo počitniške hiše so odkrili prirejene prostore za gojenje prepovedane konoplje.

Našli in zasegli so več rastlin konoplje v višini do 1,8 metra, 20 kg posušene konoplje, konopljino smolo v različnih embalažah, predmete, namenjene pakiranju in preprodaji prepovedane droge in opremo ter pripomočke za gojenje konoplje. Našli in zasegli so tudi devet prepovedanih petard, sestavine za izdelavo smodnika in eksplozivnih teles in več kot 60 tulcev polnjenih s črnim smodnikom in električnimi vodniki za vžig.

Pri zasegu predmetov so sodelovali tudi strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija, kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto in bombni tehniki Specialne enote GPU.

Brežiški policisti nadaljujejo s kriminalistično preiskavo in analizo zaseženih predmetov. Zoper 37-letnega osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva. Uvedli bodo tudi prekrškovni postopek zaradi posesti prepovedanih pirotehničnih izdelkov.

VLOMI IN TATVINE

V noči na 26. 7. je v Dobruški vasi nekdo skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V Zalogu na območju Straže je v noči na 26. 7. neznanec iz rezervoarja delovna stroja iztočil in odtujil okoli 80 litrov goriva.

Na parkirnem prostoru v Novem mestu je v noči na 26. 7. nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil prenosni računalnik, denarnico, dokumente in dve bančni kartici.

V Štrekljevcu na območju PP Črnomelj je nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil dve konjski sedli. Lastnico je oškodoval za 700 evrov.

Okoli 17. ure je v gozdu ob cesti Novo mesto - Mirna Peč nekdo vlomil v pakiran osebni avtomobil in z zadnjega sedeža odtujil torbico z denarjem, bančnimi karticami in dokumenti. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli 2000 evrov.

PROMETNA VARNOST

Brežiški policisti so bili nekaj po 14. uri obveščeni o prometni nesreči v Selah pri Dobovi. Opravili so ogled in ugotovili, da je 67-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil drugega voznika. V nesreči ni bil nihče poškodovan. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,31 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Okoli 15.30 se je zgodila prometna nesreča v naselju Arčelca na območju PP Trebnje. Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 23-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal levo in trčil v avtomobil 19-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. V trčenju sta se lažje poškodovala 19-letni voznik in potnica v njegovem vozilu. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Na mejni prehod Obrežje je pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak, ki je bil namenjen v Italijo in je prevažal koruzo. Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo in pri pregledu tovornega dela odkrili 21 državljanov Bangladeša, ki so se skriti med tovorom
poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Metlika (Bojanja vas) izsledili in prijeli devet državljanov Irana, na območju PP Črnomelj (Vukovci) državljana Kameruna in državljana Burundija in na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova) 19 državljanov Burundija, 12 državljanov Somalije, osem državljanov Kube, državljana Bangladeša, državljana Sirije, državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

NESREČA PRI DELU

Črnomaljski policisti so bili nekaj pred 16. uro obveščeni o nesreči pri delu na delovišču na Belokranjski cesti. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 37-letni delavec stal na lestvi, ko je vijačil mavčne plošče. Ob premiku z lestvijo je izgubil težišče, padel in se hudo poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine še preverjajo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo. O nesreči pri delu je bil obveščen tudi pristojni inšpektor.