profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto, Dolenjske Toplice

Pri 45-letniku zasegli orožje in naboje

Piše: PU NM

Čas objave:
09.04.2019 12:16

Policisti PP Dolenjske Toplice so zaradi suma nezakonite posesti orožja pridobili odredbo pristojnega sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 45-letnega moškega. Pri hišni preiskavi so našli in zasegli dve pištoli, puško in 246 nabojev. Zoper moškega bo prekrškovni organ izdal odločbo o prekršku zaradi kršitev določil Zakona o orožju.

Na mejni prehod s prepovedanimi tableti

Policisti PMP Obrežje so med opravljanjem mejne kontrole na vstopu v Slovenijo v osebnem avtomobilu bolgarskih registrskih oznak našli več kot 300 tablet in deset ampul s prepovedanimi snovmi v športu. 27-letnemu državljanu Bolgarije, ki je potoval kot potnik v osebnem avtomobilu, so prepovedane tablete in ampule zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo. Osumljenca bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Prometna nesreča pri Velikem Cerovcu
Novomeški policisti so bili nekaj pred 14. uro obveščeni o prometni nesreči na cesti med Novim mestom in Metliko, pri Velikem Cerovcu. Opravili so ogled in ugotovili, da je voznica osebnega avtomobila na mokrem vozišču zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, v ovinku zapeljala s ceste in se z avtomobilom dvakrat prevrnila. Povzročiteljica se v nesreči ni poškodovala.

Izsiljevanje prednosti v Žabji vasi
Okoli 21.30 se je zgodila prometna nesreča v semaforiziranem križišču v  Žabji vasi v Novem mestu. Novomeški policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 33-letni voznik tovornega vozila, ki je v križišču odvzel prednost in trčil v avtomobil 45-letnega voznika. Po trčenju je tovorno vozilo odbilo še v avtomobil 47-letne voznice. V nesreči se je lažje poškodoval 36-letni potnik v vozilu 45-letnega voznika. Povzročitelju
nesreče so policisti izdali plačilni nalog.



Vlom
V Hrastu pri Jugorju je med 2. 4. in 8. 4. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil kosilnico na nitko in ročno orodje. Lastnika je oškodoval za 300 evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje in poskusi izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so med kontrolo tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak na podvozju našli državljana Afganistana, ki se je skušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so
predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti so na območju krajev Breg pri Sinjem vrhu, Želebej, Žuniči, Cerklje ob Krki in Javorovica izsledili in prijeli 31 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z osmimi državljani
Alžirije, sedmimi državljani Maroka, sedmimi državljani Indije, petimi državljani Pakistana in štirimi državljani Sirije še niso zaključeni.