franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Metlika

Pri asistenci zdravniški službi v Metliki v soboto z nožem poškodovan policist

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.12.2015 14:40

Med nudenjem asistence pri prisilni hospitalizaciji psihičnega bolnika je bil v soboto zvečer v Zdravstvenem domu Metlika z nožem poškodovan policist, so sporočili iz obeh policijskih sindikatov. Utrpel je tri centimetre globoko in osem centimetrov široko vreznino trebuha, a ni v življenjski nevarnosti in se po zdravniški oskrbi že zdravi doma.

Kot so zapisali v Sindikatu policistov Slovenije in Policijskem sindikatu Slovenije, je do dogodka prišlo, ko je v soboto zvečer dežurna zdravnica Zdravstvenega doma Metlika Policijsko upravo (PU) Novo mesto zaprosila za pomoč pri prisilni hospitalizaciji psihičnega bolnika. Ocenila je namreč, da bi lahko bila v nasprotnem primeru ogrožena življenja ljudi, saj je bil bolnik v preteklosti že obravnavan za nasilna dejanja.

Na pomoč so priskočili policisti posebne policijske enote PU Novo mesto. Ko je moški zaznal njihov prihod, jih je pričel izzivati in nanje vpiti, pri tem pa ni upošteval njihovih ukazov. Policisti so zato morali vstopiti v prostor, v katerem se je nahajal, kjer so tudi opazili, da ima v roki nož. Uporabili so plinski razpršilec in prisilna sredstva ter osebo obvladali.

Pri tem pa je moški v njih vrgel daljši kuhinjski nož. Ta je enega izmed policistov, sicer opremljenega z neprebojnim jopičem, zadel v predel trebuha pod jopičem in mu prizadejal tri centimetre globoko in osem centimetrov široko vreznino. Policist na srečo ni v smrtni nevarnosti, po zdravniški oskrbi pa se že zdravi doma.

Po navedbah obeh sindikatov dogodek ponovno dokazuje, da policisti niso zgolj uradniki. "Za razliko od ostalih javnih uslužbencev policist in njegova družina nikoli ne vesta, ali se bo mož, žena, oče, mati vrnil iz dela zdrav, nepoškodovan ali pa bo njegov odhod v službo zadnje slovo od najbližjih," so zapisali.

Opozarjajo tudi, da smo v zadnjih letih priča vse več napadom na policiste, ki so se za nekatere končati tudi tragično. "Na leto je namreč fizično napadenih okoli 200 policistov, poškodovanih pri izvajanju nalog pa skoraj še enkrat več," so zapisali.

Policisti, kot je znano, stavkajo od 18. novembra. Policijska sindikata zahtevata uresničitev zavez, ki so jim jih dale vlade v različnih dogovorih in stavkovnih sporazumih. Med zahtevami je tudi povečanje plač policistov za 35 odstotkov in izplačilo presežnih ur. Prav tako zahtevajo, da se policistom zagotovi delovno in zaščitno opremo, ki jim bo omogočala varno delo.