franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Pridržali voznika

Piše: R.K.

Čas objave:
25.04.2022 13:08

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 22. in 25. aprilom intervenirali v 144 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 495 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je umrla potnica na motorju, dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Pridržali so dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 30-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara,
iskanja pogrešane osebe, sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

V nesreči življenje izgubila potnica na motorju

24. 4. okoli 16.30 se je zgodila huda prometna nesreča na cesti med Starim trgom ob Kolpi in Vinico. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je 60-letni motorist peljal v smeri proti Staremu trgu. Izven naselja Špeharji naj bi pričel prehitevati voznika štirikolesnika v trenutku, ko je ta zavil levo. V nesreči je 56-letna potnica na motorju zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče, lažje poškodovano 48-letno potnico na štirikolesniku pa so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti vse okoliščine in odgovornost za prometno nesrečo še preiskujejo. Ogleda sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Sevniški policisti so bili 22. 4. okoli 17. ure obveščeni o prometni nesreči na območju Šmarčne. Opravili so ogled in ugotovili, da je 52-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v bankino. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,84 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznika pridržali

V noči na 23. 4. so policisti PP Sevnica zaradi nezanesljive vožnje v Šentjanžu ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 29-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,80 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo
na sodišče naslovili obdolžilni predlog. 

Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so v noči na 23. 4. preizkus alkoholiziranosti odredili tudi brežiški policisti. Voznik osebnega avtomobila, ki so ga ustavili v Bukošku, je preizkus odklonil, zato so mu odvzeli prostost in ga pridržali. O kršitvi so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na območju Uršnih sel je v noči na 24. 4. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

Na parkirnem prostoru v Šmarjeti je med 23. 4. in 24. 4. nekdo poskušal vlomiti v avtomobil. Odtujil ni ničesar, zaradi poškodbe vozila pa je lastnika oškodoval za 2000 evrov.

V naselju Gomila je v noči na 24. 4. neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil tri bančne kartice. Z dvigi denarja na bankomatih je lastnico oškodoval za 2080 evrov.

Na Glavnem trgu v Novem mestu je v noči na 24. 4. nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil blagajno z menjalnim denarjem. Z vlomom je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Brežic Slovenske vasi, Rigonc in Dobenega (PP Brežice) izsledili in prijeli osem državljanov Iraka, pet državljanov Bangladeša, štiri državljane Egipta, državljana Malija, državljana Afganistana in državljana Pakistana, na območju Oštrca (PP Krško) po enega državljana Maroka, Gvineje, Burkine Faso in Kameruna in na območju Cerkvišča (PP Črnomelj) državljana Indije. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Požar

24.4. nekaj pred 20. uro smo bili obveščeni o požaru stanovanjske hiše v naselju Brod v Novem mestu. Požar so gasilci omejili in pogasili. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je zagorelo v nenaseljeni in zapuščeni stanovanjski hiši. Ogenj se je razširil na lesen strop in ostrešje, nastalo je za okoli 10.000 evrov premoženjske škode. Okoliščine oziroma vzrok za nastanek požara policisti in kriminalisti še preverjajo.