zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Kronika

Prijeli posiljevalca

Piše: R.K.

Čas objave:
28.02.2024 09:44

19. 2. so policisti bili obveščeni o kaznivem dejanju, ki se je zgodil 18. 2. nekaj po 17. uri na gozdni sprehajalni poti v Novem mestu. Neznanec je s fizično silo sprehajalko porinil na tla in jo spolno nadlegoval. Ko je opazil, da se približuje skupina drugih sprehajalcev, je žrtev izpustil.

Po prejemu prijave so na PU Novo mesto nemudoma sprožili vse aktivnosti za prijetje storilca. V preiskavo so bili vključeni kriminalisti in policisti. Kriminalisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, zbirali obvestila in v okviru kriminalistične preiskave izvajali druge aktivnosti. Na podlagi opisa so uspeli identificirati napadalca. 21. 2. so policisti PP Novo mesto v Novem mestu izsledili in prijeli 25-letnega osumljenca, državljana Kosova. Kriminalisti so osumljenca s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Spolno nasilje po III. odstavku 171. člena KZ-1 privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in preverjajo ali je bilo žrtev 25-letnega napadalca več. Pozivajo morebitne žrtve ali očividce, da se zglasijo na Policijski postaji Novo mesto ali pokličejo na številko 113 oziroma na anonimni telefon policije 080-1200. Prijavo lahko podajo tudi kriminalistom na policijski upravi in sicer pisno, osebno, po telefonu ali v elektronski obliki.


Na policiji se zavedajo, da kazniva dejanja zoper spolno nedotakljivost za žrtve pomenijo enega najhujših posegov v njihovo osebnostno celovitost. Odkrivanju storilcev in preprečevanju tovrstnih dejanj zato namenjamo vso pozornost.

Na območju Policijske uprave Novo mesto v zadnjih letih niso obravnavali spolnih napadov, storjenih na podoben način. V konkretnem  primeru pa so z intenzivno in obširno preiskavo storilca uspeli hitro prijeti in občanom zagotoviti varnost. Takoj po prijavi dogodka so tudi okrepili prisotnost na sprehajalnih poteh v Novem mestu. Varnost občanov so zagotavljali policisti in kriminalisti, ki so naloge izvajali tudi v civilnih oblačilih, na sprehajalnih poteh so bili policisti konjeniki in vodniki službenih psov.

Vsem občanom svetujemo, da ob vsakršnem koli primeru nasilja ali nadlegovanja, ne le na javnih krajih, ampak tudi v domačem okolju, čimprej zberejo pogum in poiščejo pomoč. Vse, ki za nasilje vedo ali so mu priča, pa pozivamo, naj se ne obrnejo stran, ampak žrtvi ponudijo pomoč in pokličejo na številko 113. Policisti smo se pripravljeni odzvati na vsakršno varnostno situacijo in ukrepati v najkrajšem možnem času.