franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Prijeli skoraj 300 migrantov

Piše: R.K.

Čas objave:
13.09.2023 10:20

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 97 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 280 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

Na področju prometne varnosti so policisti obravnavali povzročitelja nesreče pod vplivom alkohola

Nekaj pred 19. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči v Gorenjih Kamencah. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 62-letni voznik kmetijskega traktorja zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Lažje poškodovanega moškega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je vozil neregistriran traktor, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,67 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov mu bodo izdali plačilni nalog.

Poškodovan kolesar

Nekaj pred 19. uro se je zgodila prometna nesreča v krožnem križišču "Tabletka" v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 36-letni voznik osebnega avtomobila, ki je odvzel prednost 34-letnemu kolesarju. Kolesar je po trčenju padel in se lažje poškodoval, oskrbeli so ga v novomeški bolnišnici. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Kršitelju zasegli avtomobil

Metliški policisti so med kontrolo prometa v kraju Dole nekaj po 14. uri zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat. 29-letnemu kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Ugotovili so še, da je vozil neregistriran avtomobil, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.  


Na področju kriminalitete so policisti obravnavali vlome in tatvine. Med 3. 9. in 12. 9. je v Črnomlju nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil električno ročno orodje.  

V Šmarjeti je med 9. 9. in 12. 9. neznanec vlomil v počitniško hišo in pomožni objekt in odtujil električno ročno orodje, agregat, samokolnico in več steklenic z alkoholnimi pijačami. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 3.000 evrov škode.

Na področju mejnih zadev in tujcev so policisti prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo

Nekaj po 21. uri so policisti na Obrežju ustavili voznika kombija registrskih oznak Bosne in Hercegovine. Med postopkom so ugotovili, da 35-letni državljan Bosne in Hercegovine prevaža šest državljanov Kitajske, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Državljanu Bosne in Hercegovine so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli kombi. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Kitajske še niso zaključeni.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Brežice, Dobova, Loče, Čatež ob Savi, Slovenska vas, Obrežje, Jesenice na Dolenjskem) izsledili in prijeli 201 državljana Afganistana, 18 državljanov Maroka, 11 državljanov Sirije, pet državljanov Turčije, pet državljanov Bangladeša, štiri državljane Indije, štiri državljane Pakistana, štiri državljane Burundija, tri državljane Alžirije, tri državljane Konga, dva državljana Gvineje, dva državljana Rusije, državljana Palestine, državljana Senegala in državljana Slonokoščene obale in na območju Sevnice dva državljana Turčije. Policijski postopki s tujci še potekajo.