franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Prijeli storilce, nasilnež po zaslišanju v priporu

Piše: R.K.

Čas objave:
23.08.2023 14:02

V ponedeljek nekaj pred deseto uro zvečer, so policisti na številki 113 prejeli klic o tatvini kolesa in poškodovanju postaje mestnih koles v centru Novega mesta, na Seidlovi cesti. 46-letnik je med sprehodom opazil četverico, ki so nasilno odstranili/odtrgali kolo iz nosilcev in jih opozoril na neprimernost početja. Pri tem ga je eden od četverice udaril v predel obraza, skupina pa je nato zbežala in med begom za seboj pustila ukradeno kolo. 46-letnika so oskrbeli v novomeški bolnišnici, kjer so njegove poškodbe opredelili kot hude.

Policisti so še isti večer v mestu izsledili in prijeli 22-letnega osumljenca tatvine iz Brezja, v družbi 16 letnice in 15 letnika. Ukradeno električno kolo znamke Kenzel so zasegli in ga bodo vrnili lastnikom. 22-letnika bodo kazensko ovadili zaradi tatvine. Z dejanjem so novomeški mestni občini po prvih ocenah povzročili za okoli 2.500 evrov škode.

Včeraj zjutraj so novomeški policisti (na podlagi zbranih obvestil po prijetju prve trojice) izsledili in pridržali še domnevnega četrtega člana skupine, 27-letnika iz Otočca, ki ga sumijo kaznivega dejanja povzročitve hude telesne poškodbe po 1. odstavku 123. člena kazenskega zakonika.

S kazensko ovadbo so ga danes opoldne iz policijskega pridržanja privedli k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Novem mestu. Po zaslišanju je zanj odredil pripor.

Za kaznivo dejanje povzročitve hude telesne poškodbe je zagrožena kazen zapora od šestih mesecev do petih let.

22-letnika so policisti v zadnjih letih že obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj in kaznivih dejanj z elementi nasilja. Prav tako so večkrat obravnavali tudi 27-letnega nasilneža, in sicer zaradi prekrškov zoper javni red in mir ter kaznivih dejanj z elementi nasilja in premoženjskih kaznivih dejanj.