stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

Prijeli tihotapce in tujce

Piše: R.K.

Čas objave:
18.10.2023 09:28

Včeraj nekaj pred 11. so policisti pri Dalnjih Njivah na območju PP Črnomelj ustavili kombi znamke Mercedes hrvaških registrskih oznak. Ugotovili so, da 50-letni voznik iz Belgije v kombiju prevaža 14 državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Med nadzorom na avtocestnem postajališču Zaloke so okoli 10. ure kontrolirali dva voznika osebnih avtomobilov iz Hrvaške in Črne Gore. 23-letni državljan Črne Gore je prevažal pet državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo, 27-letni državljan Srbije pa šest državljanov Iraka, ki so prav tako nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Nekaj pred 21. uro so na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila znamke BMW hrvaških registrskih oznak. 24-letni državljan Hrvaške in 17-letni državljan Hrvaške sta v vozilu prevažala dva državljana Turčije.

Osumljencem kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Brežice, Bukošek, Cirnik, Loče, Mihalovec, Rakovec) izsledili in prijeli 40 državljanov Afganistana, 14 državljanov Pakistana, 12 državljanov Rusije, osem državljanov Kitajske, sedem državljanov Indije, šest državljanov Nepala, dva državljana Maroka, državljana Senegala, državljana Konga in državljana Iraka. Na območju PP Črnomelj (Vinica, Preloka, Miliči, Žuniči, Črnomelj) so prijeli 22 državljanov Maroka in državljana Alžirije in na območju PP Metlika (Rakovec) štiri državljane Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.