anel sijarić Svet24.si

14-letni Anel je izginil neznano kam

Marieke Vervoort Svet24.si

Paraolimpijka izbrala evtanazijo in se poslovila ...

mačka Dobra karma

Vsak odtenek mačjega kožuščka nosi posebno ...

nomago, avtobus Svet24.si

Šofer "zaradi varnostnih razlogov" dijakinj ni ...

ad Odkrito.si

Zdravljenje atopijskega dermatitisa je zahtevno, ...

Selena Gomez Najstnica.si

Selena Gomez v novi pesmi govori o Justinu ...

Primoz Roglic, Lora Klinc Njena.si

Primož Roglič objavil sina, s katerim sta si ...

Kronika Radeče

FOTO: Projekt Rast(išče) sreče raste in se razvija

Piše: R.K.

Čas objave:
06.09.2018 11:42

Projekt RIS, v katerem sodelujejo MC Krško (nosilec projekta), DI Zaupanje, MD Bistrica ob Sotli ter KTRC Radeče, je namenjen razvoju sistematičnega dela z ranljivimi skupinami mladih in splošno populacijo mladih v Posavju.

Včeraj dopoldne so partnerji pripravili tiskovno konferenco v Kulturnem domu v Radečah z namenom predstavitve delnih rezultatov projekta, predstavitve prihodnjih aktivnosti ter otvoritve preventivnega središča v Radečah.

Preventivno sredi┼í─Źe Rade─Źe.jpg
Preventivno središče Radeče
RIS

Govorci na tiskovni konferenci: Mitja Valentinc, direktor MC Krško, Marija Imperl, direktorica KTRC Radeče, Jana Tavčer in predsednica MD Bistrica ob Sotli so predstavili aktivnosti in vpliv projekta v njihovem lokalnem okolju. Mihaela Kovačič, vodja projekta RIS, je predstavila delne rezultate projekta in aktivnosti v MC Krško v novem šolskem letu.

RIS - tiskovna.jpg
RIS-tiskovna
RIS

V prostorih MC Krško, MD Bistrica ob Sotli in KTRC Radeče so se v prvem septembrskem tednu odprla vrata preventivnih središč. Otroci in mladostniki lahko v središča pridejo po pouku, kjer jih bodo pričakali strokovni delavci in prostovoljci, ki bodo mladim pomagali pri šolskem delu, se z njimi pogovarjali, družili, izvajali delavnice socialnih veščin, … Nosilec aktivnosti po metodi case management v projektu je DI Zaupanje, kar pomeni individualno in dolgoročno spremljanje ranljivih mladih.

Vsi partnerji so pričeli tudi z usposabljanjem in hkratnim poskusnim izvajanjem uličnega dela v lokalnih okoljih. Ulično delo je oblika mladinskega dela, kjer mladinski delavci z mladimi delajo na terenu oz. na lokacijah, kjer se družijo. Zaščitni znak uličnega dela je kombi Srečko, ki je trenutno v fazi preureditve v mladinski center »na kolesih«.

Govorci so povedali, da se zahvaljujejo za sodelovanje vsem institucijam in organizacijam v njihovih okoljih in si želijo uspešnega sodelovanja tudi v novem šolskem letu. Prav tako so mlade pozvali k pridobivanju izkušenj preko prostovoljskega dela v projektu RIS.

Po zaključku tiskovne konference je sledila pogostitev ter otvoritev radeškega preventivnega središča, ki so ga mladi sami poimenovali »Pojnt«. Otvoritev je popestrila peka sladkih palačink, za mlade obiskovalce so radeški prostovoljci pripravili delavnice.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.