državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Kronika

Prometna nesreča na avtocesti

Piše: R.K.

Čas objave:
14.07.2023 09:33

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 72 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 274 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Na področju prometne varnosti so policisti obravnavali primer huje poškodovanega voznika osebnega avtomobila. Ob 18. uri včeraj so policisti bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov pri kraju Brege na območju PP Krško. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 28-letni voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 57-letnega voznika. Huje poškodovanega 57-letnika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Prometna nesreča na avtocesti. Nekaj po 12. uri se je zgodila prometna nesreča na avtocesti v predoru Leščevje, kjer je voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, potnik v vozilu pa ni bil poškodovan. Policisti okoliščine nesreče še preverjajo, po prvih zbranih obvestilih pa naj bi 27-letni voznik izgubil oblast nad vozilom zaradi nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali vlom. Na Senovem so v noči na 14. 7. neznanci vlomili v gostinski lokal. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na področju mejnih zadev in tujcev so policisti prijeli sprovajalca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

V noči na 14. 7. so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila BMW 520 hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 35-letni državljan Hrvaške v vozilu prevaža tri državljane Afganistana, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Hrvaške so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Afganistana še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Dobova) izsledili in prijeli 39 državljanov Maroka, 23 državljanov Afganistana, 18 državljanov Turčije, štiri državljane Kube, tri državljane Šrilanke, dva državljana Alžirije, dva državljana Pakistana, dva državljana Jamajke in državljana Egipta. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.