nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika Metlika, Trebnje, Krško

S ceste na bok in v drevo, pri Medvedjeku trije poškodovani

Piše: R.K./SPIN

Čas objave:
02.05.2021 05:51

Včeraj ob 21.52 je na cesti Metlika—Slamna vas pri naselju Svržaki vozilo zapeljalo s ceste, se prevrnilo na bok in trčilo v drevo. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Metlika in Črnomelj so na kraju oskrbeli dve poškodovani osebi in ju odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Črnomelj so odklopili akumulator na vozilu, s tehničnim posegom rešili osebi iz vozila, zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče ter pomagali reševalcem in policiji.

Ob 15.58 je pri Medvedjeku v občini Trebnje na avtocesti osebno vozilo trčilo v sredinsko odbojno ograjo. Gasilci PGD Trebnje so pred prihodom policistov in delavcev DARS proti naletno zavarovali kraj, odklopili akumulator, proti požarno zavarovali vozilo, posuli po vozišču razlite motorne tekočine in z delavci DARS očistili vozišče ter nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Trebnje, ki so tri poškodovane osebe oskrbeli na kraju in nato prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Zdravstveni dom Trebnje.

Gašenje nepogašenega kurišča
Gašenje nepogašenega kurišča
PGD Sevnica

Ob 18.39 je na brežini reke Save blizu naselja Orehovo v občini Sevnica zagorelo zaradi nepogašenega kurišča. Požar so pogasili gasilci PGD Sevnica.

Ob 13.00 je v naselju Ponova vas v občini Grosuplje občan z mopedom trčil v kapelico. Gasilci PGD Ponova vas in Št. Jurij so nudili pomoč reševalcem NMP Ljubljana, ki so poškodovanca oskrbeli na kraj.

Ob 12.28 je v naselju Mali Kamen v občini Krško padel motorist z motorjem. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, na motorju odklopili akumulator in nudili prvo pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev NMP Krško, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli in nato prepeljali v UC Brežice



Ob 12.10 je posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo HNMP na Brniku s helikopterjem prepeljala obolelo osebo iz Kočevja v UKC Ljubljana.

Ob 2.06 so v ulici K Roku v Novem mestu, gasilci GRC Novo mesto pogasili ostanke kurjenja, ki so ostali po kurjenju kresa.

Ob 0.27 so na Mirnopeški cesti v Novem mestu gorele smeti v komunalnem zabojniku. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Prečna so pogasili goreče smeti v zabojniku in mešane odpadke na prostem, na površini okoli 50 kvadratnih metrov.