franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

S polnim avtom bežal pred policisti in povzročil prometno nesrečo

Piše: R.K.

Čas objave:
02.11.2023 12:45

V torek okoli pol desete ure zvečer so policisti na nekdanjem mejnem prehodu Obrežju pri izvajanju ciljne mejne kontrole na vstopu v državo opazili osebni avtomobil črne barve, karavan izvedbe, madžarskih tablic, ki se je izognil policijski kontroli in z veliko hitrostjo zapeljal v notranjost države.

Z modro lučjo in sireno so zapeljali za njim in o dogodku obvestili operativno-komunikacijski center, ki je aktiviral policijske patrulje od Brežic do Novega mesta, da bi sumljivo vozilo ustavili. Obvestili so tudi sosednje policijske uprave. Pred Novim mestom je več policijskih patrulj na čim bolj varen način poskušalo ustaviti vozilo, vendar je voznik z divjo vožnjo nadaljeval, nevarno prehiteval in vijugal po cesti. Na izvozu Novo mesto – zahod se je želel ogniti policistom tako, da je zapeljal iz avtoceste.

V križišču z glavno cesto Na Brezovici se ni ustavil in je s tem odvzel prednost 38-letni voznici osebnega avtomobila, ki je pravilno pripeljala po glavni cesti. Prišlo je do trka, v katerem je bila 38-letna voznica lažje poškodovana in so jo oskrbeli v novomeškem urgentnem centru, vozili pa sta obstali na kraju. 22-letnemu vozniku, državljanu Kosova (povzročitelju nesreče), so odvzeli prostost zaradi suma kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države (3. odstavek 308. člena Kazenskega zakonika Republike Slovenije) in mu vozilo zasegli. V postopku so namreč ugotovili, da je v avtu peljal sedem državljanov Turčije in državljana Albanije, ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije. Slednje so v postopek prevzeli policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe. Postopki s tujci še niso zaključeni.