nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika Novo mesto

Šentjernejski policisti zasegli 88 kilogramov konoplje

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
12.03.2021 09:52

Policisti PP Šentjernej so zaradi suma posesti nezakonitega orožja pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na območju Litije, kjer neprijavljen biva osumljenec.

V stanovanjski hiši se je ob prihodu policistov nahajal 39-letni moški z območja PU Ljubljana, kateremu so zasegli revolver z vstavljenimi šestimi naboji, ki ga je imel pri sebi, in
še dodatnih 59 nabojev. Med postopkom so v hiši in v okolici bližnjega gospodarskega objekta zaznali močan vonj po konoplji. V nadaljevanju so na podlagi ugotovitev o lastništvu objekta in odredbe sodišča zagotovili prisotnost 29-letnega lastnika z območja Brežic in opravili hišno preiskavo. Našli in zasegli so večje število zavojev s posušenimi rastlinskimi delci s sumom na prepovedano konopljo, v skupni teži nekaj manj kot 88 kilogramov.

zasežena-konoplja
Šentjernejski policisti zasegli 88 kilogramov konoplje
PU Novo mesto

V gospodarskem objektu so odkrili prirejen prostor za gojenje prepovedane konoplje in zasegli še 127 sadik in opremo za gojenje. Zaradi suma, da je bil dovod električne energije v prirejen prostor speljan mimo števca za odmero porabe električne energije, so na kraj poklicali uslužbenca elektro podjetja, ki je potrdil domnevo, da gre za sum tatvine električne energije.

zasežena-konoplja
Šentjernejski policisti zasegli 88 kilogramov konoplje
PU Novo mesto

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so odvzeli prostost 39-letnemu in 29-letnemu osumljencu kaznivih dejanj tatvine in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Med preiskavo so ugotovili, da je 29-letni osumljenec kupil stanovanjsko hišo z namenom, da bo tam prideloval in gojil večjo količino prepovedane konoplje z namenom preprodaje. S prodajo zasežene konoplje bi na črnem trgu zaslužil več kot 300.000 evrov. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju za oba osumljenca odredil pripor.