profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto

Škode za 20 tisočakov, pridržali nasilneža

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
24.10.2012 10:33

Policisti PU Novo mesto so včeraj med drugim obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara v Trebnjem, v katerem je nastalo za okoli 20 tisoč evrov škode.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 36 nujnih primerih. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Posredovali so zaradi 8 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov, povoženja divjadi, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

32-letnik z grožnjami nad družino

Trebanjski policisti so 23. 10. zvečer posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Trebnjega, kjer je 32-letni nasilnež pod vplivom alkohola razbijal in razgrajal in grozil družinskim članom. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril, nadaljeval je z agresivnim vedenjem in ni upošteval ukazov policistov. Obvladali so ga z uporabo prisilnih sredstev in odpeljali v prostore za pridržanje. 32-letnemu moškemu so izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvi zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. O izrečeni prepovedi so obvestili tudi pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o trajanju ukrepa. Nasilneža bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Iztočil 300 litrov goriva

V noči na 23. 10. so neznanci na parkirnih prostorih v Straži in Češči vasi vlomili v rezervoarje tovornega vozila in delovnega stroja. Iztočili in odtujili so okoli 300 litrov goriva.

Zagorelo ostrešje hleva, škode za 20 tisoč evrov
23. 10. okoli 10.30 so bili policisti obveščeni o požaru gospodarskega objekta v kraju Velika Strmica, na območju Policijske postaje Trebnje. V požaru je zgorelo ostrešje večjega hleva, kmetijski stroj in krma. Škode naj bi bilo za okoli 20.000 evrov. Policisti so opravili ogled kraja požara in po prvih ugotovitvah je tuja krivda izključena.