profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Nm

Skoraj 100-krat nujno posredovanje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.02.2013 12:35

Policisti PU Novo mesto so konec minulega tedna posredovali v 99 nujnih primerih. Med drugim zaradi nasilja v družini, padca z motorjem, odkrili so ukradeno vozilo..

(Foto: PMP Obrežje)

Obravnavali so dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Pridržali so voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 23 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali kršitelja, ki se kljub ukazom policistov nista pomirila in sta nadaljevala s kršitvami. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, kazniva dejanja lahke telesne poškodbe, grožnje, poškodovanja tuje stvari, drzne tatvine, ponarejanja dokumentov, vlomov in tatvin. Intervenirali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave, zgostitev prometa, povoženja divjadi in ovir na vozišču.

KRIMINALITETA

NASILJE V DRUŽINI

Črnomaljske policiste je 1. 2. popoldan na pomoč poklicala žrtev nasilja v družini. Policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da je 39-letni nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko. Osumljenec, ki je bil pod vplivom alkohola, je nasilje nad žrtvijo izvajal ob prisotnosti otroka. Policisti so žrtev in otroka zaščitili, nasilneža pa bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in zanemarjanja otroka in surovega ravnanja.

PRIJELI DRZNEGA TATU

3. 2. nekaj pred 17. uro je v Semiču neznanec oškodovanki, ki je hodila po pločniku, iz rok iztrgal torbico in pobegnil. Črnomaljski policisti so na podlagi opisa osumljenca in smeri bega v naselju v okolici Semiča izsledili 18-letnega osumljenca in mu odvzeli prostost. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo.

VLOMI IN TATVINE

V prodajalni v Novem mestu je neznanec s pogovorom zamotil prodajalko in ukradel dve usnjeni jakni.

Z dvorišča izobraževalne ustanove v Žužemberku je nekdo odtujil kovinske cevi in tri odtočne črpalke. Škode je za okoli 900 evrov.

V okolici Krškega je nekdo s strehe objekta odtujil 30 metrov odtočnih cevi. Škode ja za okoli 1400 evrov.


PROMETNA VARNOST

POŠKODOVANA VOZNICA

1. 2. okoli 12. ure se je zgodila prometna nesreča na cesti med Blanco in Brestanico. 38-letna voznica osebnega avtomobila je v ovinku zapeljala na nasprotni vozni pas, izgubila oblast nad vozilom, trčila v ograjo in se z vozilom prevrnila. Poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico.

PADEC MOPEDISTA

Črnomaljske policiste je 2. 2. ob 6. uri občanka obvestila, da v Semiču pri vrtcu na tleh leži negiben moški. Policisti so takoj odšli na kraj in o poškodovanem moškem obvestili reševalce, ki so ga odpeljali v bolnišnico. Opravili so ogled in ugotovili, da se je 20-letni voznik z mopedom spustil po klancu navzdol, izgubil oblast nad vozilom in padel. Voznik med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade, vozil je neregistriran moped in nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper kršitelja bodo policisti po zaključenem postopku ustrezno ukrepali.

PRIDRŽAN VOZNIK

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so 2. 2. okoli 22. ure na Levičnikovi cesti v Novem mestu opazili voznika osebnega avtomobila, ki je z nezanesljivo vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu. Kršitelja so ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 42-letni voznik ni upošteval navodil policistov, s fizično silo je skušal ovirati postopek, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so na sodišče naslovili obdolžilni predlog.


JAVNI RED IN MIR

PRIDRŽANA KRŠITELJA

V noči na 1. 2. so krški policisti posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru v stanovanjskem bloku v Krškem, kjer je moški z razbijanjem, vpitjem in predvajanjem glasne glasbe motil javni red in mir. 65-letni kršitelj je tudi po prihodu policistov nadaljeval s kršitvijo in ni upošteval ukazov policistov. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Brežiški policisti so se 3. 2. odzvali klicu na pomoč iz zasebnega prostora v okolici Brežic, kjer je pijan moški grozil, da bo zažgal hišo in žalil družinske člane. Policisti so na kraju vzpostavili javni red in mir in kršitelja obvladali z uporabo prisilnih sredstev. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

ZASEGLI PETARDE

1. 2. je na mejni prehod Obrežje, na vstop v Slovenijo, z osebnim avtomobilom BMW pripeljal 28-letni državljan Švice. Policisti so opravili mejno kontrolo in v avtomobilu našli in zasegli 71 petard. Zaradi kršitve so zoper tujca uvedli hitri postopek in mu izdali odločbo o kršitvi.


ZASEGLI UKRADEN BMW

26. 1. popoldan se je na mejni prehod Obrežje, na izstop iz Slovenije, z osebnim avtomobilom s pripeto prikolico za prevoz vozil pripeljal 30-letni državljan Madžarske. Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo in pregled osebnega avtomobila BMW 530XD, ki je bil naložen na prikolici. Pri preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil BMW decembra 2011 ukraden v Italiji. Avtomobil so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

NEZAKONIT PREHOD DRŽAVNE MEJE

Brežiški policisti so 3. 2. popoldan med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Slovenski vasi izsledili in prijeli tri državljane Srbije, ki so nezakonito prestopili državno mejo preko mostu čez Bregano. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.