franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Spet ukradli prašiče, policisti prijeli sprovajalca in tujce

Piše: R.K.

Čas objave:
05.11.2021 10:17

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 38 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 175 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanje meje ali ozemlja države, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Za 70 odstotkov prekoračena skupna teža in osna obremenitev
Policisti PPP Novo mesto so pri nadzoru prometa na avtocesti na Obrežju opravili kontrolo tovornega vozila, ki je prevažalo prehrambne izdelke. Vozilo z italijanskimi registrskimi oznakami je vozil 25 letni državljan Slovenije. V postopku je bilo s tehtanjem ugotovljeno, da je bilo vozilo preobremenjeno. Tovorno vozilo, katerega največja dovoljena masa je znašala
3500 kg, je bilo težko 5900 kg. Prav tako je bila ugotovljena tudi prekoračitev osnih obremenitev za 69 odstotkov. Policisti so na kraju vozniku izdali plačilni nalog v višini 1900 evrov, vozilo pa izključili iz prometa. Uvedli bodo tudi prekrškovni postopek, v okviru katerega bodo ugotavljali tudi odgovornost pravne osebe.

Vlomi in tatvine
V Drašči vasi na območju PP Dolenjske Toplice je nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Okoliščine vloma policisti še preiskujejo.



Na območju Mihovice je v noči na 4. 11. nekdo vlomil v kmetijski objekt in odtujil štiri prašiče.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na uvozu na avtocesto pri Novem mestu ustavili kombinirano vozilo slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Severne Makedonije v vozilu prevaža 19 državljanov Pakistana in tri državljane Indije, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Sprovajalcu, ki je tujce nameraval prepeljati v notranjost države, so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli vozilo. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti PP Črnomelj so na območju Preloke izsledili in prijeli štiri državljane Afganistana in v Žuničih državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.