Franko Bajc Svet24.si

Zmagovalec šova Kmetija se je iz temnolasca ...

Rod Stewart Svet24.si

Zvezdnik skrivaj premagal raka

vesolje horoskop Svet24.si

Tedenski horoskop: ne bo šlo ne za kazen ne za ...

Davo Karničar Svet24.si

Umrl je Davo Karničar

020mv Odkrito.si

Natalija Gorščak: TV SLO je kot tanker, ki se ...

ajda sitar Njena.si

Malo ljudi ve, a zgodila se je sanjska poroka ...

vatroslav in valentina Njena.si

Vatroslav in Valentina poročena, rodila se jima ...

Kronika Novo mesto

Spet veliko dela z vinjenimi vozniki

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
11.06.2019 12:15

Brežiški policisti so imeli včeraj veliko dela s kršitelji, ki so pod vplivom alkohola ogrožali svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu.

Že pred 8. uro so v Brežicah zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila. V litru izdihanega zraka je imel 0,57 miligramov alkohola. Izdali so mu plačilni nalog v višini 900 evrov, izrečenih mu bo tudi 16 kazenskih točk.

Nekaj pred 10. uro so v Globokem vozniku osebnega avtomobila izmerili 0,83 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in na sodišče podali obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se kršitelja kaznuje z globo najmanj 1200 evrov in se mu izreče 18 kazenskih točk.

V večernih urah so v Velikih Malencah ustavili št voznika osebnega avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola. Tudi v tem primeru sledi globa najmanj 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

V Krški vasi pa so zasegli avtomobil kršitelju, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in v Brežicah obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval kolesar.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola 

Včeraj, nekaj pred 13.30 uro, se je zgodila prometna nesreča z udeležbo treh vozil vSmolenji vasi v Novem mestu. Policisti so opravili ogled in ugotovili, daje nesrečo povzročil 78-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zapeljal nanasprotno smerno vozišče. Povzročitelja nesreče in potnico iz enega izmedudeleženih vozil so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so šeugotovili, da je 78-letni voznik vozil pod vplivom alkohola, v litruizdihanega zraka je imel 0,80 miligramov alkohola. Nadaljujejo s preiskavoin ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnemprometu.