pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Kronika Črnomelj, Metlika, Novo mesto, Brežice

Številni vozili pod vplivom alkohola

Piše: PU NM

Čas objave:
23.12.2019 12:05

Policisti so minuli konec tedna obravnavali večje število voznikov, ki so pregloboko pogledali v kozarec.

Črnomaljski policisti so 20. 12. med kontrolo prometa v Dragatušu ustavili voznika osebnega avtomobila iz Hrvaške in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 23-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,87 miligramov alkohola, so odvzeli prostost, ga pridržali in z obdolžilnim predlogom privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Na mejnem prehodu Metlika so policisti v noči na 20. 12. na vstopu v Slovenijo odredili preizkus alkoholiziranosti 44-letnemu vozniku iz Hrvaške. Kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,63 miligramov alkohola, so odpeljali v prostore za pridržanje, od tam pa na sodišče.

Prometniki so v noči na 21. 12. v bližini avtocestnega izvoza ustavili 43-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Kršitelja, ki je opravljanje preizkusa odklonil in se je nedostojno vedel do policistov, so odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče
naslovili obdolžilni predlog.


V noči na 21. 12. so bili policisti obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na cesti Novo mesto - Metlika vozil z veliko hitrostjo, vijugal po vozišču in ogrožal druge udeležence v prometu. Policisti so se takoj odzvali, na podlagi opisa vozila kršitelja izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da ima 32-letni kršitelj v litru izdihanega zraka 0,87 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na 22. 10. so policisti med kontrolo prometa v Brežicah pridržali 44-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,84 miligramov alkohola. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti so 20. 12. in 21. 12. na območju Policijske uprave Novo mesto izvedli dva kratkotrajna poostrena nadzora in preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. Le v nekaj urah so ustavili 28 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola. Zoper kršitelje so dosledno ukrepali, jim izdali plačilne naloge oziroma o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnimi predlogi seznanili sodišče.