zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Kronika Ajdovščina

Strmoglavilo letalo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.07.2016 12:39

Na krovu letala, ki je strmoglavilo na območju Predmeje nad Ajdovščino, so bili po podatkih kontrole zračnega prometa štirje moški, nemški državljani. Letalo ameriške registracije je bilo na poti iz Benetk proti Leipzigu, pred strmoglavljenjem pa je 73-letni pilot kontroli zračnega prometa javil težave z zaledenitvijo.

Na Kontroli zračnega prometa Slovenije so pojasnili, da je pilot letala javil težave z zaledenitvijo (t. i. icing). Do tega pride, ko letalo prileti na tako hladno področje, da zaradi zaledenitve ni nobene vidljivosti, zaradi nabiranja ledu na krilih pa letalo izgubi aerodinamičnost.

Potem ko je pilot javil težave z zaledenitvijo, so v kontroli zračnega prometa prejeli le še klic na pomoč (Mayday), nato pa je letalo izginilo z radarjev, so še pojasnili.

Enomotorno šestsedežno letalo Piper 32 je sicer ameriške registracije, bilo pa je poti iz Benetk proti Leipzigu, kar so potrdili tako na Policijski upravi Nova Gorica kot kontroli zračnega prometa. Letalo je strmoglavilo in zagorelo na območju Predmeje nad Ajdovščino, na kraju pa so reševalne službe in gasilci.

Letalo je bilo ob prihodu reševalnih služb že popolnoma uničeno, v ostankih letala pa so zaznali zoglenele ostanke  predvidoma štirih trupel. Dostop do mesta nesreče je v celoti onemogočen, cesta Predmeja-Lokve pa je do nadaljnjega zaprta za ves promet.

Po zadnjih podatkih policije so dva od štirih udeležencev nesreče že identificirali. To naj bi bila 73-letni pilot in 38-letni sopotnik, oba nemška državljana.

(Foto: simbolna slika)