gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Koper

Tatovi uporabljajo motilce daljinskega zaklepanja vozil

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
09.09.2015 13:33

Tatovi za vstop v parkirana vozila zadnje čase uporabljajo tudi elektronske naprave, ki onemogočajo daljinsko centralno zaklepanje osebnih vozil. Takšen primer so koprski policisti obravnavali prejšnji četrtek, ko sta državljana Srbije na parkirišču enega od trgovskih centrov v Kopru na ta način neovirano vstopila v osebno vozilo občanke.

Občanka se je sprva obrnila na policiste, ker je imela težave pri zaklepanju vozila. Poleg tega je v bližini opazila moška, ki sta na vozilih preverjala, če so odklenjena. Skoraj istočasno so policiste o dveh sumljivih moških obvestili tudi varnostniki iz trgovskega centra, so dogajanje povzeli na koprski policijski upravi.

Policisti so na podlagi opisov na parkirišču trgovskega centra prijeli državljana Srbije, stara 45 in 46 let, ki sta pregledovala enega od tam parkiranih osebnih avtomobilov, ki pa ni bil njuna last. Policisti so jima tudi zasegli elektronsko napravo, za katero so ugotovili, da je prirejena tako, da je onemogočala daljinsko centralno zaklepanje na osebnih vozilih, to pa z namenom izvrševanja tatvin.


Kot so še ugotovili policisti, sta srbska državljana z elektronsko napravo dejansko preprečila daljinsko zaklepanje osebnega avtomobila. Lastnica je vozilo zapustila v prepričanju, da ga je pravilno zaklenila, zatem pa sta moška neovirano vstopila v avtomobil in ga preiskala, kmalu po dejanju pa so ju prijeli policisti.

Tatova so pridržali, preiskali njun avto ter podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine. Oba so s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki ju je po zaslišanju izpustil na prostost, so še zapisali na policiji.