državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Kronika

Trčil v dva avtomobila in nadaljeval vožnjo

Piše: R.K.

Čas objave:
28.07.2023 09:38

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 212 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, vlomov, goljufije, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Na področju prometne varnosti so policisti obravnavali motorista z 2,6 promila alkohola v krvi, ki je povzročil nesrečo. Ob 15.40 so policisti bili obveščeni o padcu motorista na območju občine Straža. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestililh policistov je 47-letni motorist na parkirnem prostoru gostinskega lokala trčil v dva osebna avtomobila, potem pa nadaljeval z vožnjo, vijugal po cesti in pri mostu čez reko Krko padel. Poškodovanega motorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je kršitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,25 miligramov alkohola. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo in bodo zoper kršitelja uvedli prekrškovni postopek in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.


Povzročiteljica nesreče pod vplivom alkohola

V noči na 28. 7. se je zgodila prometna nesreča v Žužemberku, kjer je voznica osebnega avtomobila trčila v oporni zid. Policisti so ugotovili, da je 27-letna voznica zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v oporni zid in v ograjo. Povzročiteljica, ki se je v nesreči lažje poškodovala, je imela v itru izdihanega zraka 0,54 miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Nesreča v krožišču

Nekaj po 14. uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v krožnem križišču v Bršljinu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za trčenje dveh vozil odgovorna 67-letna voznica, ki je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčila v avtomobil 26-letnega voznika. Voznik in dva potnika v njegovem vozilu so se v nesreči lažje poškodovali. Povzročiteljici bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali vlome in tatvine. Na parkirnem prostoru v Dolnjem Kotu na območju PP Dolenjske Toplice je med 26. 7. in 27. 7. nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z gotovino in dokumenti. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli 450 evrov.

V Starem Sejmišču na območju PP Šentjernej je v noči na 27. 7. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil mobilni telefon in suhomesnate izdelke. Lastnike je oškodoval za okoli 350 evrov.

Na področju mejnih zadev in tujcev so policisti obravnavali nedovoljene prehode državne meje. Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Trnje, Jereslavec, Mihalovec, Župelevec) izsledili in prijeli 78 državljanov Afganistana, 21 državljanov Iraka, 11 državljanov Maroka, devet državljanov Konga, osem državljanov Kube, pet državljanov Rusije, tri državljane Bangladeša, tri državljane Kirgizistana, dva državljana Nepala, dva državljana Pakistana, državljana Indije in državljana Toga. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo.